Prvi posao u kuhinji bio mu je na vjenčanju, nakon čega je definitivno odlučio postati chef

Sa 17 godina Bourdain je na svadbi prao suđe, a kasnije sasvim slučajno svjedočio i bračnoj prevari…Naime, mladi Bourdain je uhvatio mladu i chefa koji je radio na svadbi u nezgodnom trenutku, ali to mu je olakšalo izbor karijere.

Magazin New Yorker lansirao mu je u karijeru

Dok je radio kao chef u restoranu Les Halles, Anthony je napisao nekoliko crtica o tome što se događa u kuhinji, poput savjeta gostima da u ponedjeljak ne jedu ribu, jer je vjerojatno stara četiri dana.

Više reda radi poslao je članak New Yorkeru. Nije očekivao ništa, međutim magazin je objavio njegov članak koji je podignuo veliku prašinu i Bourdaina gurnuo među slavne.

Za knjigu Kitchen Confidential dobio je 50 tisuća dolara

Da, sad zvuči smiješno, ali kad je 1999. godine dobio ovu ponudu da svoj članak iz New Yorkera proširi u knjigu, Tony je zarađivao 850 dolara tjedno. I

skoristio je šansu, knjiga je 44 tjedna provela na listi najprodavanijih i prevedena je na 22 jezika.

Vrhunac kulinarstva doživio je s 10 godina

Barem tako kaže. Na putovanju s obitelji po Francuskoj onda probao je kamenice koje su ostavile tako snažan dojam da mu je život već tada krenuo u smjeru kulinarstva.

Znao je otpuštati ljude zbog Billy Joela

Bourdain je očito poprilično uvrnut, pa je tako kao chef znao svojim zaposlenicima zabraniti puštanje glazbe Billyja Joela.

Ipak, ne radi se o nikakvoj mržnji prema Billyju, već jednostavno Tony njegovu glazbu smatra groznom, a to mu je navodno i rekao kada su bili zajedno na večeri.

Njegova žena je zvijezda borilačkih sportova

Jest, izgleda maleno i sitno, međutim Ottavia Busia Bourdain je Jiu – Jitsu majstorica i trenira svaki dan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju