Možda i najslavniji chef današnjice probao je gotovo sve. Od hrane koja ga je oborla s nogu poput skradinskog rižota, pa sve do hrane poznate pod nazivom balut, što je zapravo prokuhano kokošje ili pačje jaje s gotovo potpuno razvijenim embrijem. Ipak, Anthony Bourdain po vlastitom priznanju nikad ne jede hranu na jednom mjestu – u zrakoplovu.

I Gordon Ramsay je nedavno priznao da nikada ne jede hranu u zrakoplovu jer ne zna gdje je bila, gdje ide i koliko dugo je pohranjena prije posluživanja. Bourdain je u intervjuu koji je nedavno dao za portal Bon Appetit priznao kako hranu posluženu na letovima nikad ne jede. „Nitko se nikad nije osjećao bolje nakon obroka u avionu. Mislim da ljudi na letu jedu isključivo iz razloga što im je dosadno“ – rekao je Bourdain i dodao kako u novu zemlju uvijek voli doći gladan. Također, Anthony ne jede ni na dugačkim letovima, a ako baš ne može izdržati, isključivo naruči sir.

Naravno, razgovor se nije vodio samo o prehrambenim navikama u zrakoplovima, već i o mjestima koja valja posjetiti. Tako je Bourdain mnoge iznenadio rekavši kako bi svima preporučio da posjete glavni grad Libanona, Beirut.

Hrana je ukusna, a ljudi su čudesni. To je grad za zabavu, a opet, sve što ne valja na svijetu možete pronaći ovdje. Vratit ćete se i znatno informiraniji o ovom dijelu svijeta i shvatiti kakve sve neistine pričaju ljudi o Libanonu. Točno je, grad je podijeljen, ovdje su muslimanske i kršćanske četvrti, ali svi idu jesti u isti restoran. Od žena u bikinijima do Hezbollaha trebate tek osam minuta vožnje taksijem. Svi ovdje koegzistiraju na neobičan način i baš zbog toga je Beirut iznimno zanimljiv grad“.

Anthony Bourdain proputovao je više od pola svijeta, a zemlja koju bi uskoro volio posjetiti jest Afganistan. Tko zna, kakva će neobična jela tamo „iskopati“.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju