Vinart Grand Tasting se održava u vrijeme kada su vina iz prethodne berbe spremna za predstavljanje, a ugostiteljski objekti pripremaju se za novu sezonu. Svim poslovnim posjetiteljima, sommelierima, ugostiteljima, F&B menadžerima, trgovcima i distributerima osiguran je besplatan ulaz na sajam, uz prethodnu registraciju na web-stranici manifestacije.

Cilj je projekta potaknuti hrvatske ugostitelje da više pažnje posvete izboru vina koja će imati u ponudi. Tako na jednom mjestu mogu isprobati za njih odabrana dobra vina iz svih hrvatskih regija, u različitim cjenovnim razredima. Za one koji pak žele naučiti više o vinu ili educirati svoje osoblje ove godine pripremljeno je čak 25 vinskih radionica koje se održavaju u tjednu prije sajma. Na većini radionica mogu se kušati iznimno vrijedna vina, od kojih velik broj više nije dostupan na tržištu. Radionice se održavaju u Kongresnom centru Forum, a prijave su na internetskoj stranici sajma.

Dobrodošli su svi oni koji istinski uživaju u vinu

Svi ljubitelji vina kojima posao nije vezan za vino mogu posjetiti sajam uz kupnju dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna uz koju dobivaju vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up Vinoteci na sajmu ili na prijevoz kući Eko Taxijem. Ulaznice se prodaju isključivo na dane sajma na ulazu u Laubu.

Noviteti na petom izdanju sajma Vinart Grand Tasting

Osim vina, na sajmu se predstavljaju i premium žestoka alkoholna pića koja donose Roto Svijet Pića i Alca, Dukat omogućava sparivanje vina sa Sirela, President i Galbani sirevima, a Argeta predstavlja svoju Exclusive liniju namaza s potpisima kuharskih majstora, dok najbolji prijatelj vina i dalje ostaje Romerquelle mineralna voda.

Nakon prvog dana sajma, 6. ožujka u večernjim satima održavaju se Vinart godišnja postignuća – dodjela nagrada za postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni za 2019. godinu. Svemu tome svjedočit će i nikad veći broj važnih vinskih autoriteta iz Europe i SAD-a. Ove godine ekipa Vinarta na sajam dovodi Karen MacNeil, autoricu bestsellera The Wine Bible, koji je osvojio sve najvažnije nagrade i koristi se u svim najboljim vinskim školama u Americi. U pripremi je drugo izdanje knjige, u koju će Karen MacNeil uvrstiti i hrvatska vina.

Mike De Simone i Jeff Jenssen, poznati kao The World Wine Guys radit će veliku reportažu o Istri za najčitaniji američki vinski magazin Wine Enthusiast, a dolazi i Caroline Gilby, nositeljica prestižne titule Master of Wine. Od europskih zemalja najviše je medijski zastupljena Poljska zbog velikog izvoznog potencijala – potrošnja vina u Poljskoj ubrzano raste i količinski i vrijednosno. Za sve strane novinare organizirano je i trodnevno studijsko putovanje s ciljem temeljitog upoznavanja hrvatskih vina i vinskih regija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju