U Park prirode Papuk od ove će jeseni izletnike i posjetitelje privlačiti i jedna nova atrakcija. Naime, od rujna kroz Park šumu Jankovac, od Slatinskog Drenovca do Jankovca, vozi turistički vlakić sa 65 sjedećih mjesta.

Vlakić vozi kroz pet kilometara čarobnog papučkog krajolika, a vožnja traje dovoljno dugo da se nadišete njegovih ljepota i prije nego što stignete. Uz to je i besplatna, odnosno vožnja vlakićem uključena je cijenu ulaznice za Jankovac.

Manje gužve kod doma

Na taj je način ta novina dostupna svima, a njezina je misija smanjiti gužve na parkiralištu kod Planinarskog doma Jankovac, najčešće papučke destinacije. Ulaznice za Jankovac moći će se kupiti na info-punktu u Slatinskom Drenovcu, gdje će biti osiguran i parking za vozila. 

Turistički vlakić iz Slatinskog Drenovca na Jankovac vikendom vozi osam puta u danu, a s Jankovca "dolje" kreće zadnji put u 19 sati. Detalje o voznom redu možete pronaći na službenoj stranici Parka prirode Papuk

Jankovac je omiljeno izletište koje zbog nezahtjevnih staza, impresivnog slapa Skakavac i romantičnog jezera vole i šetači i planinari, kao i svi koji bi tek na dan promijenili okolinu, nauživali se prirode, pojeli nešto ukusno "na žlicu" i opustili se nekoliko sati u prirodnoj oazi – bez signala.

Niknuo park nadahnut Van Goghom: Pogledajte kako izgleda "Zvjezdana noć" u Bosni i Hercegovini Park Park Park +1 Park
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju