Putnička klasa ciklus je od 10 putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, koji svijet obilaze na razne, ne toliko uobičajene, načine: hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozom, penjući se ili veslajući. Svi oni složit će se da je destinacija manje važna jer iskustvo, doživljaj i osjećaj ono su što se računa. Naučit će nas da inspiracija za putovanje može doći iz najudaljenijeg kutka svijeta, jednako kao i iz – susjedne županije.

Ciklus putopisnih predavanja "Putnička klasa" počinje predavanjem Tonija Vranješa "Biciklom po Patagoniji" u četvrtak, 25. siječnja u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Toni Vranješ, rođeni Makaranin sa zagrebačkom adresom, skriva se i iza putopisnog bloga naslovom Nisan doma.

Strastveni je ljubitelj outdoor aktivnosti, posebno windsurfinga, bicikliranja i planinarenja, intenzivno putuje petnaestak godina, a obišao je četrdesetak zemalja na četiri kontinenta i često – na vlastiti pogon.

Na predavanju koje će održati u Centru za kulturu Trešnjevka podijelit će svoje dogodovštine i iskustva s putovanja biciklom po Patagoniji. Mjesto radnje je Carrerata Austral, zvana još Ruta 7, Ruta Austral ili Južna autocesta, 1240 kilometara duga prometnica probijena 1980-ih kroz neke od najfascinantnijih krajolika, ne samo Čilea i Latinske Amerike, već i svijeta.

Kako se Toni iz Puerto Monnta biciklom zaputio prema jugu praćen gustim šumama, ledenjacima, fjordovima, jezerima i strmim planinama, ispričat će vam 25. siječnja, a priču će popratiti fotografijama zbog kojih ćete odmah početi smišljati svoj sljedeći bijeg.

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon i uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija RH.

Više informacija možete saznati na ovom linku

Svjetski putnik Slaven Škrobot: "Putujući u kolicima, na neki način uvijek putujem u nepoznato" Slaven Škrobot - 20 Slaven Škrobot - 17 Slaven Škrobot - 16 +15 Slaven Škrobot - 12

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju