“Ideš i piješ” naziv je jednodnevne wine and walk manifestacije koja će se 4.9. održati u Kaptolu, mjestu u blizini Požege. Kaptol je jedna od općina koja se nalazi na području Parka prirode Papuk, a već dugi niz godina poznata je po vinima koji odjek imaju i u svijetu. Vodeći se time, udruga “Čašca” pomno je razradila plan kako gastro i turističku ponudu Općine Kaptol predstaviti onima koji ju nikada nisu posjetili, ali i onima koji jesu, a nisu istražili sve njene ljepote.

Ruta kojom će posjetitelji proći duga je 11 kilometara i većina staze odnosi se na šetnju vinskim cestama s kojih seže prekrasan pogled na zlatnu dolinu. Deset vinara, dvije destilerije i jedan food truck bit će ravnomjerno raspoređeni duž cijele rute. Vinari koji vas očekuju su Vina Soldo, OPG Slavko Perić, Veleučilište u Požegi, Vinarija Perak, OPG Hrvoje Pavlović, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Kaptol, OPG Štefka, OPG Mikić i Vinarija Bartolović. Dio vinara ima dugu povijest vinarenja, a među izlagačima ima i relativno mladih vinarija koji su već itekako izborili svoje mjesto pod suncem osvajajući prestižne nagrade za svoja vina.

Osim vina, moći će se degustirati i vrhunske prirodne voćne rakije i likeri destilerije “Šimić”, obiteljskog obrta smještenog u srcu Slavonije s bogatom tradicijom proizvodnje kvalitetne voćne rakije te craft gin nedavno osnovane destilerije “Craft spirits”. Njihov Castrum gin na tržište je izašao u svibnju, a nepca iskusnih ginoljubaca su osvojile arome karakteristične za Slavoniju – bazga, dud i vinova loza.

Na polovici puta, grupe će dočekati Funky food truck s odličnom klopom kako bi svi mogli bez problema proći ostatak puta te kako bi ostalo snage i za ples jer nakon cijele manifestacije, u kasnijim večernjim satima, slijedi party koji će predvoditi Sax band na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu. Bit će moguća kupnja slavonskih proizvoda domaćih proizvođača te suvenira.
Za sve one kojima se navedenih 11 kilometara, uz sve degustacije, čine kao mačji kašalj, turistička agencija Thrillseeker Croatia nudi Detox turu, koja će se održati u nedjelju. Josip Lukačević, vlasnik agencije za pustolovni turizam učinit će sve da i nedjelju pamtite kao pravu malu adrenalinsku avanturu.

Start manifestacije je u četiri lokalna kafića po grupama. U Caffe baru “Vrba”,Caffe baru “Čaki”, Caffe baru “Merlyn” i Caffe baru “Castrum” svaku će grupu dočekati domaćin koji će sudionicima podijeliti majice, ruksake, mape, čaše i etui za nju, bočicu vode te bon za piće i jelo.

Kako nitko od posjetitelja ne bi morao voziti umoran, organizatori su napravili popis smještajnih kapaciteta u blizini same manifestacije, koje možete kontaktirati i rezervirati smještaj za sebe i ekipu.

Kotizacija iznosi 200 kuna, u što su uključena kušanja na 12 lokacija, majica, ruksak, mapa, bon za piće i hranu.

Prijave su OBVEZNE i vrše se putem linka. Prijave traju do 27.8. Napomena: Party uz grupu Sax i večernje druženje na Trgu Vilima Korajca je otvoreno za sve posjetitelje, ne samo za sudionike “Ideš i piješ”.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na webu ili Facebook stranici organizatora.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju