Od sada će to biti moguće na jarunskoj tržnici, koja je bogatija za novi bistro Egoist.

Dražen Biljan, ugostitelj, koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, no tako dobrih za sve (kako kaže slogan) odrastao je na Jarunu. Već dulje vrijeme želi vratiti društveni život u kvart, a sad će to i realizirati.

Na terasama bistroa i bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi. Ponekad ćete na tržnici uz ugodnu glazbu moći predahnuti i dopodne, kao što će to biti ove subote, od 10 do 12 sati.

Savršeno mjesto za "Petkom poslije posla" 

Na klavijaturama nastupa vrsni glazbenik, g. Vitomir Ivanjek, koji će popularnim melodijama uljepšati prvo vikend jutro, a petkom od 16 h aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće.

U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis.

Svoje će omiljene okuse moći odabrati osim ljubitelja mesa i vegetarijanci. Što biste odabrali? Proljetne rolice s povrtnim potpourrijem ili možda grilani cheese sendvič u kojem se skrivaju odležani lungić u salamuri i gauda sir zapečen na grilu, u umaku od senfa i meda? A možda ipak okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom? Ili domaće zapečene jarunske štrukle?

Denis predviđa kao “miljenicu” bistroa Egoist Apple pie palačinku - punjenu nadjevom za pitu od jabuka s karamel preljevom, rekonstrukciju poznatog francuskog tart tatina. Njemu će konkurencija biti lemon tart brûlée, a kreativni chef već osmišljava nove okuse.

Puno zabave, dobre hrane i odlične atmosfere 

Prostor samog bistroa pomno su osmislili dizajneri interijera, Martina i Robert Bajs iz firme IO-Decor, a gđa. Bajs istaknula je:

“Nošena mišlju i našim sloganom Place not Just Space u doslovnom smislu sam pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao ugodno mjesto, ispunjeno nizom detalja, koji na slikovit način opisuju život vlasnika. Nije bilo jednostavno pretočiti način života, osjećaje, film i događaje u tom prostoru iz prošlosti čovjeka koji je sam dio tog prostora. Sama njegova energija, volja, entuzijazam i posebnost njegove osobnosti mi je pomogla pri tome kako sve te emocije, životne trenutke pretočiti u prostor kojega je Dražen dio, zajedno sa svime što je izgradio i stvorio kroz vrijeme.”

Dražen Biljan veliki je entuzijast, humanist i zaljubljenik u svoj grad, koji želi dati svoj doprinos kvartu i lokalnoj zajednici i vratiti život na tržnicu. Vjeruje da će stanovnici Jaruna, no i ostalih kvartova, prepoznati bistro Egoist kao mjesto okupljanja na kojem se osjećaju ugodno i gdje se mogu zabaviti s frendovima i obitelji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju