• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #festival

Najbolji razlozi za dolazak na Pizza Festival: Hit-jela u kojima se gušta na zagrebačkom Tuđmancu

Osim upoznavanja s najrazličitijim stilovima pripreme i sastojcima pizze, najbolji razlog za dolazak na festival je upravo druženje. Okupljanje za stolom Talijanima je i glavni značaj tog vjerojatno najpopularnijeg jela na svijetu..
Punkufer avatar placeholder
N.B. 12.05.2025 11:50 komentari
viber Created with Sketch.
Pizza Festival Zagreb - 5
Pizza Festival Zagreb - 5 (Foto:Sandro Sklepić)

Galerija Pizza Festival Zagreb - 7 21 Pizza Festival Zagreb - 6 21 Pizza Festival Zagreb - 5 21 Pizza Festival Zagreb - 4 21

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Pjegave napoletane, hrskave romane, pržene pizze fritte i debeljuškaste sicilijane samo su neki od slasnih motiva za posjet jednom od najpopularnijih zagrebačkih festivala posvećenih pizzi. Na Tuđmancu ovih dana možete do mile volje istraživati talijansku kuhinju, slikati i pijuckati vino, odmjeriti snage na gurmanskom kvizu, naučiti nešto novo na raznim radionicama ili guštati uz razna pića i zelenom ugođaju omiljenog gradskog parka.

Osim upoznavanja s najrazličitijim stilovima pripreme i sastojcima pizze, najbolji razlog za dolazak na festival je upravo druženje. Okupljanje za stolom Talijanima je i glavni značaj tog vjerojatno najpopularnijeg jela na svijetu, koji se krije ispod tijesta i nadjeva. Oko pizza, ali i tjestenine i deserata, smo i mi skupili pa istražili ponudu onoliko koliko su nam rupice na remenu dopustile.

Od tehnikalija je dobro znati da je na Trgu dr. Franje Tuđmana niklo deset kućica koje će raditi punom parom sve do 18. svibnja. Ulaz je, kao i uvijek besplatan, a festival je preko tjedna otvoren od 12 do 24 sata. Preko vikenda možete navratiti od 11 sati. Kad je riječ o cijenama, pizze nisu jeftine. Iako se s nostalgijom sjećamo prošlih valuta, vremena se mijenjaju pa niti festivali nisu iznimke. Cijene velikih su u prosjeku oko 10 eura, ali pronaći ćete i one za 17, 18…

Tajne jedne od najboljih zagrebačkih pizzerija: U laboratoriju okusa Kralja Domagoja Grandma Fogg - 9 Grandma Fogg - 8 Grandma Fogg - 7 +45 Grandma Fogg - 6

"Da bi pred vas stigle u svojim klasičnim ili pak kreativnim izdanjima najprije prolaze delikatne procese fermentacije - u pravilu sva tijesta od pomno biranog brašna fermentiraju minimalno 48 do čak 72 sata što im daje lakoću i prozračnost, a nadijevaju ih redom najkvalitetnijim namirnicama - San Marzano rajčicama, fior di latte mozzarellom, burratom, stracciatellom, ricottom, bresaolom, najfinijom mortadellom, inćunima, kalabrijskom delikatesnom Nduja kobasicom, šparogama, pistacijama, artičokama, kaperima i motarom. Ima tu i pizza s bolognese umakom, onih s pikantnim kobasicama i dimljenim medom, te talijanskih klasika poput cacio e pepe i vitello tonnato u formi pizza, pa sve do krajnje originalnih kreacija poput pizze s graševinom. Tu je i svima omiljena tjestenina iz koluta sira, a za slastice je zadužen Juraj Klepić koji ovaj put ima čak tri garantirana hita“, ispričali su nam na festivalu.

Pizza Festival Zagreb - 5 Pizza Festival Zagreb - 5 (Foto: Sandro Sklepić)

Pizza Social Club

Za ovogodišnje izdanje Pizza Festivala osmislili su pizze Peperoni Nduja te Cacio e pepe. Peperoni Nduja ime nosi po talijanskoj kobasici, omiljenoj zbog svoje mekoće (može se namazati na kruh), kao i pikantnosti. Na njoj ćete naći i fior di latte mozzarellu, Parmigiano Reggiano sir i peperoni kobasicu. Cacio e pepe talijanski je klasik koji spaja papar i sir. Cijene ovih pizza su 9,5 i 10 eura, a osim njih pronaći ćete i Margheritu po cijeni od 8,50 eura.

Pizza Festival Zagreb - 2 Pizza Festival Zagreb - 2 (Foto: Sandro Sklepić)

Pizza Re

U ponudi imaju Margheritu, Piccante, Capricciosu, Pizzu Re i megapopularnu Mortadelu. Posljednjih godina je kombinacija pistacija i mortadele sve omiljenija, a u Pizzi Re su se iskazali, kako s neodoljivo laganim tijestom (što možemo zahvaliti dugoj fermentaciji), tako i kvalitetom sastojaka: pesto Genovese, fior di latte mozzarellu i vrhunsku mortadelu zaokružili su mljevena pistacija, svježi bosiljak, crne masline i aceto krema. Cijena je 15, 50 eura.

Pizza Festival Zagreb - 4 Pizza Festival Zagreb - 4 (Foto: Sandro Sklepić)

RougeMarin

Sicilijanske bucke naišle su na brojne pohvale – a mnogi su se složili da ih podjećaju na djetinjstvo. Visoko, meko i neodoljivo prozračno tijesto nije nimalo teško, a s lakoćom može držati i konkretnije nadjeve, poput sočnih kriški roast beefa koje ćete naći na pizzi Vesuvio, uz tonnato umak, ukiseljenu rotkvicu, kapare i rikulu. Cijena joj je 15, 50 eura.

Pizza Festival Zagreb - 1 Pizza Festival Zagreb - 1 (Foto: Sandro Sklepić)

Al Dente

Ova kućica nudi šest pizza, među kojima je i nova verzija njihova klasika, pizza Piccante 2.0 (15,50 eura), s pikantnom kobasicom, dimljenim medom i posebnim papričicama u obliku suza – pepperdrops. Volite li slatkasto-kiselkasti spoj mogli biste se navući na te žute papričice koje zbog posebnog okusa, ali i zbog hrskavosti koja savršeno paše uz kombinaciju sastojaka koju je odabrao Al Dente.

Pizza Festival Zagreb - 3 Pizza Festival Zagreb - 3 (Foto: Sandro Sklepić)

Pizza Fritta 

Ovdje ćete pronaći i prženu pizzu koja je osobito popularna na jugu Čizme, u Napulju. Nadjev se preklopi tijestom i potom prži u vrućem ulju dok korica ne postane zlatna i hrskava. Ovisno o vrsti, cijena je oko 8 eura, a birati možete između klasične Margherite, sira i šunke ili mortadele i pistacija. Pizza Fritta nudi i talijanski tiramisu za 6,20 eura, kao i sladoled s pistacijama i jagodama (7,40 eura). 

Pizza Festival Zagreb - 7 Pizza Festival Zagreb - 7 (Foto: Sandro Sklepić)

Pastamisee

Od pizze se možete odmoriti uz kremastu tjesteninu u umaku od sira i tostiranog papra sa svježe ribanim tartufima, ili pak izostaviti aromatične gljive u klasičnoj kombinaciji. Sama priprema je gurmanska predstava jer se tjestenina dovršava u kolutovima Grana Padano sira. Cijene su 10, odnosno 11 eura.

Pizza Festival Zagreb Pizza Festival Zagreb (Foto: Sandro Sklepić)

Zagyland

Pizzerija iz Konjščine jedina je u istočnom dijelu Zagorja koja radi isključivo pizze po originalnoj talijanskoj recepturi. Zagorci kojima ne fali duha, a niti ludih ideja, ove su godine napravili Grašizzu - pizzu s graševinom. Grašizza ima graševinu u tijestu, nadjevena je rolanom pancetom s paprom, kobasicama, Veneto papričicama i prelivena dressingom od graševine i paprike. Cijena joj je 13 eura.

Mnogima se sviđa pizza Cezar koja na podlozi od San Marzano rajčica donosi fior di latte mozzarellu, inćune i kapare, zatim Aceto kremu, Cezar dressing, čips od pancete, origano i Kalamata masline. Košta 11 eura.

Pizza Festival Zagreb - 6 Pizza Festival Zagreb - 6 (Foto: Sandro Sklepić)

Gdje je Jura?

Mladog patry chefa Juraja Klepića iz Slavonije možda znate po viralnom hiti – Dubai čokoladi – čokoladi punjenom kremom od pistacije i hrskavih kadaif rezanaca, a na Pizza festival donosi Brr Brr Pistaccino (8 eura) u kojem ćete pistaciju pronaći u gelatu i pasti, uz hrskavi biskvit, kadaif i mliječnu belgijsku čokoladu.

Ovaj put je “zakucao“ autorskom verzijom tiramisua. Tung Tung Tung Tung Tiramisu (8 eura) čine piškote infuzirane kavom koje se dehidriraju i oblažu čokoladom i kakao maslacem pa spajaju s kremom s likerom od lješnjaka i mascarponea koji sam radi te cappuccino espumom.

Posebno za Pizza Festival Juraj Klepić je napravio i slasticu Cannolini bombardini (6,80 eura) koju čine 3x cannoli Siciliani s kremom od ricotte i bijele čokolade, te pistacija i berry crumble. Tu je i njegov Brr Brr Pistaccino (gelato od pistacije, hrskavi biskvit, kadaif, mliječna belgijska čokolada, pistacio pasta).

Pizza Festival Zagreb - 12 Pizza Festival Zagreb - 12 (Foto: Sandro Sklepić)

"Kako biste cijelo vrijeme imali istinski La vita è bella! osjećaj, brinu vješti majstori iz Ginglebellsa sa svojim autorskim koktelima i spritzevima, ovaj put s bosiljkom, čime savršeno prate temu. Za ostala “tekuća pitanja” zadužena je uigrana ekipa Central bara s odličnim izborom vina, piva, rakija i bezalkoholnih napitaka. Valja pohvaliti i činjenicu da je Pizza Festival ekološki osviješten i bez plastike, te se za festivalske reusable čaše plaća kaucija od 1,00 € koji dobivate natrag kad vratite čašu“, ispričali su nam na festivalu. A osim u hrani i piću uživa se i u glazbi svaki dan od 19 sati, a vikendom i dulje, kao i raznim popratnim sadržajima.

Pizza Festival Zagreb - 6 Pizza Festival Zagreb - 6 (Foto: Sandro Sklepić)

"Iz bogatog popratnog programa izdvajamo atraktivne radionice: prva na rasporedu je radionica primjene TABASCO® umaka u izradi pizza koju će voditi chef Ivan Temšić iz zagrebačkog Noela, a održat će se u srijedu 14. svibnja od 17:00 sati, slijedi poseban doživljaj - prva radionica na otvorenom izrade napoletana pizze Vedrana Boškovića i KitchenAida koja će se održati u četvrtak 15. svibnja od 17 sati sati, a popularne radionice Wine&Paint su na rasporedu petkom od 18:00 sati. Staropramen Movie Night u srijedu 14. svibnja s početkom u 20,30 sati donosi priliku za romantičnu večer uz Fellinijev klasik “La dolce vita” pod zvijezdama. U subotu 17. svibnja stiže sad već tradicionalni Food Kviz by Metro pod kreativnom i voditeljskom palicom Ribafisha, a svih dana festivala najmlađi posjetitelji imat će obilje razonode i zabave u Zagi dječjoj zoni. Za svakodnevne novosti, načine prijava na radionice i kviz pratite Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu.“

Super ideja za vikend: Zaplovite brodom, obiđite stari dvorac i posjetite posjed s carskim konjima Posjed Contessa - 5 Posjed Contessa - 4 Posjed Contessa - 3 +11 Posjed Contessa - 2

 

  • #festival
  • #pizza festival
  • #Zagreb
  • #pizza
  • #najbolja pizza u zagrebu
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close