Picnic je mlada i inovativna ekipa iz Zadra u čijim ćemo pizzama uživati na Pizza festivalu od 23. lipnja do 3. srpnja na zagrebačkom Trgu F. Tuđmana. Ako niste već kušali njihove specijalitete na Adventu u Zadru, gdje su osvojili prvo mjesto za svoj burger, ovo je dobra prilika.

Kao inspiracija za Picnicovu ponudu poslužio je vrući burek koji se prodavao na vagu osamdesetih godina, ali i Antico Forno Roscioli, institucija vrhunske pizze Romane. Za razliku od kraljice Napulja – Napoletane s povišenim rubom, tanašna Romana odlikuje se hrskavošću, zbog čega se naziva i „scrocchiarella“. Priča Antico Forno Rosciolija započele je u središtu Rima sredinom 17. stoljeću kada se otvorila kao mala pekarnica, a danas ondje nastaju vrhunske pizze. Kao što se radi u Rimu, i na zagrebačkom Tuđmancu pizze velikih dimenzija rezat će se na manje komade, no specifičan način pečenja i posluživanja „al taglio“ tek je početak priče o koje će nam ponuditi Picnic iz svoje prikolice.

Njihova deviza je dostupna kvaliteta na originalan način, a svoju ponudu predstavili su šetnjom okusima po Lijepoj Našoj i susjednoj Italiji. Na festivalu možete provjeriti kakvog je okusa Furešta (crvene pome, mozzarella, mortadella s pistacchiom, grana padano, pistachio pesto, maslinovo ulje), Paška (žute pome, mozzarella, kuhana šunka, krema od kadulje, maslinovo ulje), Talijanka (crvene pome, mozzarella, burrata, domaći pesto od bosiljka, maslinovo ulje), Margherita (crvene pome, mozzarella, svježi bosiljak, maslinovo ulje), Istrijanka (crvene pome, mozzarella, dalmatinski pršut, mišanca, aceto od smokve, maslinovo ulje) i Dalmatinka (crvene pome, mozzarella, riba na saur, cherry pome, ukiseljena kapula, mota, maslinovo ulje). Vruće pizze na vagu prodavat će se na kvarat, polovicu i cijelu od 1,4 kg, koja je predviđena za četvero.

Osim kvaliteti sastojaka, puno pažnje je posvećeno i tijestu. Sve pizze su napravljene za svježim prirodnim starterima u suradnju sa artisan pekarnicom Kroštula.

Uz pizzu možete pijuckati Picnicove džin-tonike. U ponudi su Proljetni gin s domaćim sirupom od jagode i bosiljka te Ljetni u kojem je domaći sirup od lista smokve. Također, bit će i nekoliko biodinamičkih vina, najavljuje Picnic.

Pizze koštaju od 38 do 54 kuna za 350 grama, odnosno 152 do 216 kuna za 1,4 kg, a koteli su 39 kuna. Više o Pizza festivalu provjerite na Facebooku. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju