Dolaziš u Međimurje i želiš istražiti sve što destinacija nudi? Upoznaj jedinstveni turistički proizvod koji je već viđen i provjeren u svijetu. Hop-on Hop off bus koji ti omogućuje jednostavno, brzo i povoljno razgledavanje i obilaženje najvažnijih turističkih atrakcija u ovoj najsjevernijoj županiji Hrvatske.

Hop-on Hop-off busu se možeš priključiti na bilo kojoj stanici rute, a isto tako možeš i sići s njega. Uzmi si vremena, uživaj u razgledavanju, a kad ti se ide dalje, pronađi autobus na stanici.

Autobus vozi svake subote, kreće s čakovečkog autobusnog kolodvora, a postaje su: Terme Sveti Martin, u kojima možete iskoristiti dan za kupanje u ljetnom aquaparku Martilandija ili Temple of life. Nakon toga bus vas vodi do izletišta vinarije obitelji Hažić na kojem možete istražiti bogate okuse vinske čarolije kao i proizvoda od jabuke. Sljedeća postaja je vinarija i kušaonica obitelj Kocijan, u Štrigovi, gdje vas čeka fino vino i ugodan ugođaj u novoj modernoj kušaonici. Slijedi centar Štrigove u kojem se možete upoznati sa Sv. Jeronimom oko kojeg kruži puno lijepih povijesnih priča.

Hop-on Hop-off bus Hop-on Hop-off bus (Foto: Hop-on Hop-off bus)

Sljedeća na redu je vinarija i kušaonica obitelji Cmrečnjak u Svetom Urbanu. Tamo možete degustirati kapljicu dobrog vina uz predivan pogled na Mađerkin breg. Slijedi otkrivanje restoran i dvorac Terbotz, koji nudi gourme iskustvo dobiveno sljubljivanjem vrhunskih vina i tradicionalne međimurske hrane. Vino Pušipel, autohtonu sortu vinove loze ovog kraja, možete upoznati i na sljedećoj stanici - vinariji DK – Dvanajščak-Kozol, nakon koje slijedi povratak na Autobusni kolodvor Čakovec.

Dolaskom toplijih dana, od travnja će se listi stanica pridužiti i atrakcije na otvorenom, a to su Interpretacijski centar za posjetitelje Sveti Martin na Muri (Mlinarska kuća, Žabnik), najpoznatiji vidikovac u Međimurju, Mađerkin breg te Zmajev vrt, botanički park koji se prostire na 3,5 hektara površine.

Za ljeto 2022. su u najavi i nova stajališta, a vozni red biti će objavljeni naknadno. Dnevna karta za vožnju busom košta 29 kuna, a u ponudi su i paketi koje možete istražiti ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju