Na dodjeli nagrada za najboljeg svjetskog chefa u Amsterdamu The Best Chef Awards 2021. Hrvatica Maša Salopek proglašena je najboljom pastry cheficom svijeta. Vrsna slastičarka slovenskog restorana Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice iz malog mjesta Kobarida jučer je primila veliko priznanje. Među brojnim čestitkama našlo se i ono Kulinarskog instituta Kul In u Sisku, gdje se školovala.

"Ponosni smo što je postala najbolja slastičarka na svijetu i ostvarila se kao profesionalac na najvišoj razini. Jedva čekamo vidjeti što nam sljedeće sprema!", objavili su na društvenim mrežama. 

Velika čast pripala je i chefici Hiše Franko, Ani Roš koja se našla na sedmome mjestu najboljih 100 chefova svijeta. Podsjetimo se, Ana je bila i nositeljica titule najbolje chefice prema prestižnoj listi San Pellegrinovih 50 najboljih restorana svijeta (San Pellegrino's 50 Best World Restaurants). 

Glavni cilj The Best Chefa je promicanje gastronomije u svijetu, ali i talenata koji svojim trudom i radom zaslužuju da ih publika prepozna.
Chef Dabiz Muñoz iz DiverXoa u Madridu osvojio je nagradu za najboljeg kuhara, Björn Frantzén iz Frantzéna u Stockholmu je na drugom mjestu, a Andoni Luis Aduriz iz Mugaritza u San Sebastiánu nosi treće mjesto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju