Od 15. do 19. ožujka, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera te uz podršku Grada, po peti put održat će se Festival svjetla Zagreb.

Od svog premijernog izdanja 2017. godine, Festival je dio međunarodne organizacije Festival of Lights International koja stavlja Zagreb na kartu gradova domaćina svjetlosnih spektakala koji spajaju tehnologiju, umjetnost i – samo mjesto na kojem se radovi izlažu ili odvijaju.

Festival svjetla Zagreb otvara se laser showom 15. ožujka u 19 sati kod Ljetne pozornice Tuškanac, a ove će se godine programi domaćih i stranih autora održavati na ukupno 28 lokacija na području Gornjeg i Donjeg grada.

Nove su lokacije Ribnjak, Stara Vlaška, Kurelčeva, Trg hrvatskih velikana, Trg žrtava fašizma, tržnica Dolac i Opatovina, što znači pet dana ozbiljne šetnje širim centrom i maštovito oživljeno lice grada doslovno na svakom koraku od Savske do Zvonimirove i od Gornjeg grada do Tomislavca.

Organizatori poručuju da se prilikom postavljanja Festivala vodi računa i o svjetlosnom onečišćenju, ali i o gužvama, koje će pokušati spriječiti. Gledajući fotografije s prošlih festivala, toliko smo ostali očarani da bismo im oprostili i više od toga.

Kao i uvijek do sada, ulaz na sve programe je besplatan, a više informacija možete dobiti na stranici festivala.

 

  Kako bi izgledao Koloseum da je čitav? Nestvarne kreacije umjetničkog dua koji po nebu crta dronovima Koloseum Sagrada familia +0 Kako bi izgledala nova zgrada?

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju