Gradovi domaćini biti će Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, a sudjelovati mogu baš svi.

Nakon izuzetno uspješne prve godine, u rujnu će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski festival hodanja. I ove godine gradovi domaćini biti će Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, zbog čega sudjelovati mogu baš svi.

Sedmi rujan tako je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni šetači savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, osmog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara. Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini.

Hodanje u Lici Hodanje u Lici (Foto: PR)

Naime u svibnju festival hodanja je započeo proces učlanjivanja u Svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetaka tisuća hodača.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, svakom minutom koju potrošite hodajući možete produljiti vlastiti život.

Grotta della poesia Putovanja Na jadranskoj obali: Je li ovo najljepši prirodni bazen na svijetu?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju