Dnevni boravak na rijeci nova je manifestacija koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja. Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici koji je prošlog ljeta bio hit destinacija cijele Karlovačke Županije, a ovog ljeta se nastavlja novom lokacijom – Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.

DNEVNI BORAVAK NA KUPI
Gosti će u sklopu restorana Žganjer imati priliku isprobati tradicionalnu kuhinju spremljenu na moderan način. Nezaobilaznu janjetinu u street food izdanju i vrhunski autorski burgeri će kroz prilično neočekivane kombinacije ispričati gastro osobitosti kraja. Posjetitelji će u Dnevnom boravku na Kupi janjetinu grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli.

Obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela iz jelovnika inspirirana su receptima iz dvorske kuhinje. Primjerice torta Katarina Zrinski izvorni je recept upravo Katarine Zrinski, što znači da će posjetitelji nepcima okusiti povijest. Slasne delicije u jelovniku za posjetitelje osmislio je Ivan Medić.

Dnevni boravak na rijeci - 3 Dnevni boravak na rijeci - 3 (Foto: PR)

Ponudu će još dodatno obogatiti i gastro događanja vikendom stoga gosti mogu očekivati radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično. No, uz sjajnu gastronomsku ponudu, ova lokacija će dovoditi ovisno o epidemiološkim mjerama i popratne programe za obitelji, djecu, ali i one večernje. Tako će se u programu Dnevnog boravka na rijeci naći filmske projekcije, mini koncerti, izložbe, sportska tradicionalna natjecanja i slično.

Ljubitelji sporta imat će priliku veslati u kajacima na rijeci Kupi, a dostupne će biti i SUP daske. Oni koji vole istraživati na kotačima moći će unajmiti i bicikle. Ova lokacija smjestila se na samo 45 minuta udaljenosti automobilom iz Zagreba što ju čini savršenom za odmor van grada, ali i sigurnom obzirom na boravak na otvorenom. Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu.

DNEVNI BORAVAK NA MREŽNICI
Dnevni boravak na Mrežnici smješten je u sklopu restorana DP u Donjem Zvečaju nedaleko od Duge Rese, a donosi dašak svjetske kuhinje na nepca posjetitelja. Losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od goruščice i meda, beyond burger i burger s odležanom black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, čips od šarana, nachosi, pohani sladoled i druge delicije vrhunski su specijaliteti chefa s velikom reputacijom, Ivane Vukmanić. Uz svjetsku gastro kuhinju nudi se i posebna karta koktela koji savršeno pašu uz ljetni ugođaj. Sjajan jelovnik upotpunjuju i dodatne aktivnosti pa je tako moguće provozati se kajakom i na rijeci Mrežnici.

Restoran DP – Mrežnička kuća i Dnevni boravak na Mrežnici dobitnici su nagrade Turistička Prizma "Za novi kvalitet u turizmu", što potvrđuje kvalitetu ove destinacije. Dodatna sigurnost za posjetitelje je to što je upravo ova lokacija dobila oznaku projekta Safe stay in Croatia koji pruža informacije svim posjetiteljima o turistički objektima koji djeluju prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Upravo ova lokacija bila je prošlog ljeta hit destinacija u cijeloj Karlovačkoj županiji, a posjetitelje je privlačila raznovrsnim jelima svjetske kuhinje te ljepotom prirode.

Više o ovogodišnjem programu i manifestaciji pratite na službenim Facebook stranicama.

Dnevni boravak na rijeci - 6 Dnevni boravak na rijeci - 6 (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju