Peto izdanje Vinart Grand Tastinga ponovo je okupilo najbolje vinarije iz Hrvatske i regije. Nakon četiri uvodna dana i 25 održanih vinskih radionica, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – promenadno kušanje najboljih vinarija iz Hrvatske i regije u Laubi.

Ovogodišnji Vinart Grand Tasting obilježili su brojni gosti iznimno kvalitetnog profila – grupa od dvadeset inozemnih novinara iz SAD-a i svih krajeva Europe koje je organizator doveo kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima te nikad veći broj posjetitelja iz struke.

Prvi put se nakon sajma održao i službeni afterparty na kojem su se dodijelile Vinartove nagrade za godišnja postignuća. Komisija sastavljena od medijskih predstavnika, za Osobu godine odabrala je Borisa Šuljića, vlasnika vinarije Boškinac, a titulu Vinarije godine odnijela je vinarija Coronica.

Probrani kvalitetni vinari, partneri koji su vodeći u svojim segmentima, prekrasan ambijent Laube koji je upotpunila izložba fotografija Maje Danice Pečanić te velik trud uložen u odabir i pozivanje posjetitelja iz željenih skupina pokazali su se kao dobitna formula za odličnu atmosferu, što je stvorilo osjećaj zadovoljstva kod svih sudionika.

Peto izdanje manifestacije okupilo je i kvalitetne i snažne brendove proizvoda kompatibilnih s vinom, poput Argeta Exclusive premium namaza, koje su kreirali renomirani chefovi, ili President i Sirela sireva, koje su posjetitelji mogli isprobati i spariti s različitim dobrim vinima.

Uz neka od najboljih domaćih vina i brojne premijere koje su vinari čuvali za ovaj događaj, svoju ponudu predstavili su i vodeći uvoznici jakih alkoholnih pića, Roto svijet pića i Alca Beverages, koji su zainteresiranima pripremali popularne koktele.

Najvažniji partner dobrim vinima i velika podrška sajmu Vinart Grand Tasting bila je ponovo mineralna voda Romerquelle, čiji su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje najboljih vina Hrvatske. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju