Advent u Karlovcu održat će se od 17. do 31. prosinca 2021. na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a programi će se odvijati na pozornici Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu.

Osim Šetališta dr. Franje Tuđmana i Glazbenog paviljona, prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tokom održavanja Manifestacije ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatano klizanje. Posjetitelje očekuje sadržajni prosinac uz bogat program kroz 14 dana, a potom i organizirani doček Nove godine.

Program je podijeljen na dječju, obiteljsku i večernju cjelinu. Sastoji se od gotovo 60 nastupa koji će se izvesti u 14 dana trajanja Manifestacije uz novogodišnji program.

Advent u Karlovcu program za prvi tjedan Advent u Karlovcu program za prvi tjedan (Foto: PR)

Poseban je naglasak stavljen na lokalne izvođače čime se nastoji prezentirati lokalna kulturna i zabavana ponuda te ostvariti obiteljsko ozračje i zajedništvo svih aktera okupljenih oko Adventa u Karlovcu. Uz lokalne izvođače nastupiti će i Neno Belan, te sjajni Dino Dvornik tribute band. Na Glazbenom paviljonu očekuju nas i nastupi zborova, učenika i profesora Glazbene škole Karlovac, glazbenih sastava i drugih.

Ljubitelji sporta i rekreativci u subotu 18. prosinca mogu sudjelovati na 2. Adventskoj utrci Karlovac, a prijave su otvorene na utrka.com.

Svakog dana i najmlađi će uživati u raznim dječjim programima od kojih treba izdvojiti priče za djecu, animatore, razne predstave, žonglere, mađioničarske nastupe i radionice. Sve to popratit će ugostiteljska i trgovačka ponuda koja će biti dostupna na prostoru oko Glazbenog paviljona i kod klizališta.

Advent u Karlovcu program za drugi tjedan Advent u Karlovcu program za drugi tjedan (Foto: PR)

Doček Nove godine održat će se kod Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Karlovčane će u Novu 2022.godinu svojom glazbom uvesti Gospodari Tambura i nezaobilazni novogodišnji vatromet prije kojih će zasvirati domaći Black&White.

Bogat lokalni program popratit će raznovrsna ugostiteljska ponuda karakteristična za ovo doba godine. Od slanih jela u ponudi će se pronaći skandinavski burgeri, hot dogovi te hembakade krumpir, razne druge kobasice i ostale adventske delicije, dok će slatku ponudu krasiti popularne germknedle, fritule, švedski i norveški vafli, cimet rolice, palačinke i za najmlađe šećerne vate te kokice. Osim uz kuhano vino posjetitelji će se moći grijati uz veliki izbor toplih koktela, vrućih čokolada, glogga, cidera, čajeva.

Trgovačka ponuda sastojat će se od raznih lokalnih suvenira i prigodnih blagdanskih poklona poput autohtonih karlovačkih suvenira kao što su „Karlovačka magla“, suveniri s motivima grada Karlovca i kulturne baštine, božićni ukrasi, čestitke, knjige, unikatni keramički predmeti i šalice te ručni radovi.

Advent u Karlovcu program za treći tjedan Advent u Karlovcu program za treći tjedan (Foto: PR)

Ugostiteljsku ponudu nudit će: Boniem, Caffe Bar VIP, Cocktail corner, La Ursula, Mali caffe Bosiljevac, Mr.Bjorg, Movie corn, Obrt Lego, Ukus, Vagabundo i Žitoproizvod.

Trgovačku ponudu nudit će: Paviljon Katzler, Jak kao Jakov, Obrt Bosiljevac i Movie corn.

Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 17 sati pa sve do 23 sata, dok će se ugostiteljska i trgovačka ponuda moći konzumirati i ranije.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost.

Idemo u Fužine: Hoće li ovo biti najbajkovitiji i najslasniji advent u Hrvatskoj? Advent u Fužinama - 4 Advent u Fužinama - 5 Advent u Fužinama - 7 +1 Advent u Fužinama - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju