Galerija Perkelt od štuke 0 Punjene lignje 0 Ilustracija - sejtan 0 Bakalar 0

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac


Teško je zamisliti Badnji ručak bez ukusne ribe. U domovima diljem Hrvatske obično se jede bakalar, koji se sprema u obliku namaza (na bijelo) ili kao riblja juha (na crveno).

Na istoku Hrvatske s radošću se sprema slatkovodna riba u kakvom fiš paprikašu ili perkeltu, no postoji još velik broj riba koji se mogu pripremiti za blagdane.

Jadranska srdela je iznimno hranjiva i dostupna vrsta ribe koja se može odlično kombinirati za badnji ručak, a ako ne jedete ribu posni obrok možete pripremiti i od sejtana.

Nadahnite se za odlazak na ribarnicu i odaberite najbolji recept za sebe:

>>Tradicija iz kotla: Perkelt od štuke sa sirom i slaninom za prste polizati

>> Bakalar na bijelo i crveno: Hit Badnjaka za koji se isplati utrošiti vrijeme i novac

>> Zapečene lignje punjene sirom za najfiniji badnji ručak

>> Slasna pečenka s krumpirima u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti

>> 3 najboljih razloga zašto je jadranska srdela odlična ideja za Badnjak