Tema: #bakalar

Čuvar tradicije: Kuhar koji je Hrvatskoj predstavio janjeći pršut i najbolji sir na svijetu

9.1.2019
Norveška kuhinja - 2

Norveškog chefa Nils-Henninga Nesjea, nepopravljivog zaljubljenika u lokalne namirnice i tradicionalne recepte koje priprema na moderan način, upoznali smo na božićnom okupljanju u norveškoj rezidenciji, gdje je sa chefom kuhinje u Sheratonu Matijom Balentom odmjerio snage u pripremi bakalara.

Trik za najslasniju paštetu od bakalara glavnog kuhara Sheratona

21.12.2018
Pašteta od bakalara

Za svoju paštetu koristi kvalitetni norveški sušeni bakalar koji se prije kuhanja namače u vodi minimalno 48 sati.

Obiteljska konoba u Istri koja se proslavila (ne)tipičnim jelom idealnim za blagdane

21.12.2018
Konoba Milena

Potražnja je s vremenom prerasla obiteljsku kuhinju, a Stefanovi su 1996. godine izgradili prvi proizvodni pogon za preradu bakalara te su stvorili brend Baccalà della Mamma.

5 čestih pogreški pri kupovini bakalara

14.12.2017
Bakalar

Kako ne biste upali u zamke trgovaca koji umjesto kvalitetnog norveškog bakalara prodaju skupe lažnjake, ponesite "šalabahter" za prepoznavanje...

Bakalar na bijelo i crveno: Jela za koja se isplati utrošiti vrijeme i novac

16.12.2015
Bakalar

Dobra organizacija i strpljenje ključni su za pripremu blagdanske hrane, a pogotovo bakalara. Ovaj riblji klasik koji se jede na Badnjak u Hrvatskoj se najčešće sprema na bijelo u obliku namaza te na crveno...

Kako možete biti sigurni da ste kupili "pravi" bakalar?

15.12.2014
Bakalar

Znate li prepoznati sušeni bakalar? Evo na što morate pazite kada kupujte najpopularniju ribu za blagdane.

5 recepata bez kojih ne može proći niti jedan Badnjak

23.12.2015
Punjene lignje

Na Badnjak se u hrvatskim obiteljima tradicionalno jedu posni obroci od ribe. Osim već uobičajenog bakalara, možete pokušati i neke druge fine recepte.

Najbolja hrvatska marenda 5: Bakalar, Buffet Fife, Split

1.4.2015
img placeholder

Doći u Split, a ne otići u Fife, jednako je posjetiti New York i ne pojesti hot-dog, stara je pouka kojom će vas na lagani obrok uputiti gotovo svaki stanovnik najvećega grada Dalmacije. Eto što smo doživjeli prilikom posjeta tradicionalnoj konobi na tri žabice od mora u predivnoj splitskoj luci...