Sastojci:

  • 2 komada svježeg sejtana od 0,5 kg
  • umak od soje
  • senf
  • češnjak
  • 5 dl ulja
  • sol i papar
  • 1 kg krumpira za prilog

Priprema:

  1. Komade sejtana prerezati po dužini na pola i marinirati preko noći u vrućoj marinadi od umaka od soje, senfa, češnjaka i ulja.
  2. Staviti ga u lim za pečenje i dodati 5 dl ulja. Zatim dodati očišćen i narezani krumpir i peći 1 sat.
  3. Svakih 15 do 20 minuta žlicom zagrabiti marinadu u kojoj se peku sejtan i krumpir te ih zaliti nekoliko puta. Po potrebi, za vrijeme pečenja može se dodati još ulja i marinade.

Savjet plus:

Ako želite da sejtan ostane cijeli, dobro ga pritisnite u posudi s marinadom kako bi začini prodrli do sredine namirnice, i tako vam zajamčili bolji okus.

Ako želite sami napraviti seitan, recept pronađite ovdje.

Bračni par iz Tuzle i Novog Mesta koji sarmu kuha bez grama mljevenog mesa Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 2 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 1 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 4 +0 Knjiga Balkan Vegan Jelene Šarkanović - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju