Sastojci:
- 2 komada svježeg sejtana od 0,5 kg
- umak od soje
- senf
- češnjak
- 5 dl ulja
- sol i papar
- 1 kg krumpira za prilog
Priprema:
- Komade sejtana prerezati po dužini na pola i marinirati preko noći u vrućoj marinadi od umaka od soje, senfa, češnjaka i ulja.
- Staviti ga u lim za pečenje i dodati 5 dl ulja. Zatim dodati očišćen i narezani krumpir i peći 1 sat.
- Svakih 15 do 20 minuta žlicom zagrabiti marinadu u kojoj se peku sejtan i krumpir te ih zaliti nekoliko puta. Po potrebi, za vrijeme pečenja može se dodati još ulja i marinade.
Savjet plus:
Ako želite da sejtan ostane cijeli, dobro ga pritisnite u posudi s marinadom kako bi začini prodrli do sredine namirnice, i tako vam zajamčili bolji okus.
Ako želite sami napraviti seitan, recept pronađite ovdje.
Bračni par iz Tuzle i Novog Mesta koji sarmu kuha bez grama mljevenog mesa +0