1. 'Trpamo' povrće pod svaku cijenu
Hrskavost zelene salate i sočnost rajčice može pridonijeti odličnom okusu sendviča. No ako rajčice nisu u sezoni, a salata je omlitavila, ove će namirnice pogoršati okus cijelog jela. Svježe namirnice su jamac najboljeg gastronomskog doživljaja.
2. Stavljamo sastojke različite veličine
Nema ništa gore od sendviča iz kojeg vam ispadaju svi sastojci. Gradite svaki dio sendviča planirano tako da se međusobno komplimentiraju, a ne stvaraju probleme pri konzumaciji. Ne zaboravite da kruh uvijek mora biti širi i duži od drugih namirnica kako biste mogli neometeno jesti, a nemojte pretjerivati i s količinom namirnica u njemu.
3. Stavljamo sastojke koji se teško grizu
Pršut je kralj, ali mu nije mjesto u sendviču. I najtanje kriške ovog suhomesnatog proizvoda teško ćete gristi u sendviču, pa ga je bolje jesti samostalno. Ako baš želite napraviti sendvič s pršutom, svaku krišku narežite na komade u obliku zalogaja, pa ih tako stavite između dvije kriške kruha.