London, Manchester i Liverpool definitivno su najpoznatiji gradovi Ujedinjenog Kraljevstva, a Cardiff, pomalo i nepravedno, još je uvijek u sjeni njihove popularnosti. Pa ipak, glavni grad Walesa jedan je od najzanimljivijih gradova UK - a, a sljedećih 8 razloga reći će vam i zašto!

1. Šetnja Taff Trailom do dvorca Castell Coch

Ova 90 km duga pješačka i biciklistička ruta počinje u Cardiffu a završava u Breconu i dio je nacionalne biciklističke mreže. Odmah po izlasku iz glavnog grada prateći rutu naići ćete na Castell Coch, bajkovit dvorac u gotičkom stilu.

2. Glazba - od popa do opere

Cardiff se može pohvaliti bogatom glazbenom poviješću. U njemu su nastali veliki bendovi poput Manic Street Preachersa i Stereophonicsa a manje poznate izvođače možete poslušati uživo u klubovima poput Clwb Ifor Bach (ne, nije lapsus) i The Globe. Ako ste više ljubitelji klasike, u Velškoj nacionalnoj operi sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

3. Parkovi

Omiljeni park i turistima i lokalcima je Bute Park. Uvijek je pun života i odlučite li se za posjet, odvojite nekoliko sati kako biste mogli u njemu u miru uživati. Nešto dalje nalazi se Roath Park s velikim jezerom i lijepim vrtovima.

4. Nacionalni muzej

Koliko znate o povijesti Walesa? Odgovor na sva zanimljiva pitanja vezana za to pronaći možete u Nacionalnom muzeju koji se nalazi nedaleko od centra Cardiffa. Djecu uvijek oduševe kosturi dinosaura a u muzeju se nalazi i najveća kolekcija impresionističkih slika izvan Pariza. Ulaz u muzej je besplatan!

5. Provedite dan u Mermaid Quayju

U Kardifskom zaljevu nalazi se Mermaid Quay, riva prepuna restorana, kafića i raznih atrakcija. Bilo da odlučite samo sjediti u kafiću s pogledom na more, pogledati film u nekom od boutique kina ili pojesti večeru u poznatom restoranu Demiro's, ovaj dio grada svakako se ne isplati zaobići.

6. Nezaobilazni šoping

Cardiff je pravi mali raj za šopingoholičare, u njemu ćete naći sve od velikih trgovačkih centara do malih dućana. Shopping centar St. David najpoznatiji je u gradu i treći najposjećeniji u Ujedinjenom Kraljevstvu a uređen je u viktorijanskom stilu. Zaljubljenici u glazbu neće odoljeti posjeti najstarijem neovisnom glazbenom dućanu na svijetu, Spillers.

7. Gradski zamak

Sagrađen je u 11. stoljeću i nezaobilazna je atrakcija za sve posjetitelje. U dvorcu se održavaju raznovrsne izložbe. Nakon obilaska dvorca svratite na kavu u Keep Dining Experience i uživajte u prekrasnom pogledu.

8. Noćni život

Zabava u ovom gradu ne prestaje kad sunce zađe. Naprotiv, posjetite jedan od brojnih pubova, barova i klubova koji nude zabavu za svaki ukus. Jedan od najpoznatijih barova je The Dead Canary, a poznat je po velikom izboru odličnih pića!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju