S obzirom na trenutačnu ograničenost dostupnih zrakoplovnih letova, ljudi traže nove načine za putovanje i istraživanje destinacija imajući na umu preporuke o socijalnom distanciranju. Ne čudi stoga što je porastao broj osoba koji žele nabaviti kamper za svoje ljetovanje.

S druge strane, mnogi se ne žele previše udaljavati od udobnosti vlastitog doma. No što ako možete putovati te istovremeno uživati u svoja četiri zida?

Slika nije dostupna Odabrano Podmornica za dvoje koju možete dovući do mora na prikolici automobila

Nizozemska tvrtka HAAKS osmislila je mobilne kampere napravljene od visokokvalitetnih te izdržljivih materijala koji se pretvaraju u kuću na dva kata dimenzija 400 x 228 x 252 centimetara.

Savršeno se spajaju i odvajaju s Fiat Ducata, a pomoću modificiranog modela kombija možete ih prebaciti na bilo koje mjesto.

Jednom kada ste pronašli savršeno mjesto za kampiranje pritiskom na gumb prebacite mobilni kamper na tlo, a hidrauličke noge fiksirat će kućicu na željenu poziciju.



Unutar kampera nalazi se kuhinja sa sudoperom, indukcijskom pločom za kuhanje i minihladnjakom. Solarne ploče u kombinaciji s baterijama omogućavaju rad svih uređaja. Tu je i ugrađena klupa sa stolom na kojoj možete jesti sve obroke, mini WC i kupaonica s tušem.

Termosica - 5 Odabrano Prijenosni sef za plažu: Termosica koja čuva lovu od lopova

Najbolji dio? Spavaća soba na drugom katu! Uz kuhinju se nalaze stepenice koje vas vode u gornji dio kampera s automatski podesivim krovom, a na koji stane madrac za bračni krevet. Povrh svega, spavaća soba ima i prozor koji gleda direktno prema nebu.

Cijena mobilnog kampera s Fiat Ducatom iznosi oko 130.000 eura, odnosno 985.000 kuna.

Kako izgledaju HAAKS kamperi, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju