• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #tjestenina

Do 10 minuta: Tri jednostavna talijanska jela od kojih rastu zazubice

Kremaste tople tjestenine, od kojih je jedna s daškom ljutine, taman da nas zagrije kada se temperature spuštaju, baš ''sjednu'' kada smo baš raspoloženi za izležavanje ispod dekice i nemamo vremena za duga nakuhavanja. Takva ''jela za utjehu'' baš tada su najbolji izbor, a tko su vrhunski majstori spravljanja upravo takvih delicija nego Talijani.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 19.10.2020 16:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Ciel Dubai Marina - 2 Kroz ušicu igle Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren

Inspirirani Velikim tjednom Italije u Lidlu, donosimo vam tri kremaste fine tjestenine koje će popraviti svaki kišni i hladni dan, a možete ih napraviti za svega deset minuta.

1. Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Zasitno, kremasto, jednostavno jelo koje je jedno od onih koje početnici u kuhinji rasturaju, a ne dosadi ni kada se izvještimo u kuhanju. Gotovo je i prije deset minuta ako koristimo svježe njoke, a ne smrznute.

RECEPT – Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Sastojci:
žlica maslaca
200 g vrhnja za kuhanje
90 g pršuta Italiamo prosciutto di Parma
nekoliko listića svježe ili sušene kadulje
manji režanj češnjaka
pola žličice senfa
sol i papar po želji
500 g njoka

Priprema:
1. Rastopite žlicu maslaca na vrućoj dubljoj tavi pa mu dodajte vrhnje, pustite neka se zagrije pa dodajte na trakice nakidan pršut i protisnut manji režanj češnjaka. Neka izgleda rustikalno i bogato. Jelo solite tek na kraju ako je potrebno ovisno o slanoći. Dobro promiješajte.

2. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati njoke. U Velikom tjednu Italije u Lidlu postoji više vrsta zanimljivih njoka, od onih sa špinatom i rajčicom do onih punjenih nadjevima. U ovom receptu odlično bi pasali i oni punjeni sirom. Njoki su gotovi kada se dignu na površinu i možete ih odmah prebaciti u umak.

3. U krčkajući umak dodajte papar po želji, pola žličice senfa i tri listića kadulje, prstima ih nakidajte na veće komadiće neovisno o tome koristite li svježe ili sušene listiće. Promiješajte sve i dodajte umaku njoke. Zabacite ih nekoliko puta u tavi kako bi se obložile umakom. Izbjegavajte miješanje kuhačom ili žlicom kako ne biste razlomili njoke.

RECEPT – Špageti ala Amatricana sa špekom

Klasična pikantna Amatricana radi se sa svježim cherry rajčicama, feferončićem i svinjskim obrazinama, a spravljanje tog jela traje svega pola sata. U ovoj bržoj verziji u koju smo dodali češnjak, jer što je rajčica bez češnjaka kada je riječ o umaku, koristimo rustikalnu rajčicu iz staklenke i špek kako bi taj prefini recept bio dostupan svima i još brži.

Sastojci:

1 feferon ili pola žličice Italiamo mljevenog chillija u maslinovu ulju
250 g sjeckanog špeka ili slanine
500 g Italiamo pasirane rajčice Rustice
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
400 ili 500 g tjestenine (špageti ili bucatini)
80 g ribanog pecorina

Priprema:
1. Na malo maslinova ulja dinstajte kratko preprženi češnjak i sjeckani špek ili slaninu. Ne smije biti prepržen ili hrskav, samo treba pustiti malo masnoće, pa mu ubrzo dodajte pasiranu rustikalnu rajčicu.

2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.

3. Tjesteninu dodajte u umak, po njoj naribajte pola pecorina ili parmezana, ako je potrebno, za još veću kremoznost dodajte malo vode od kuhanja.

4. Tjesteninu servirajte vruću s još malo naribanog pecorina na vrhu. Dobar tek!



RECEPT – Penne u bijelom umaku sa špinatom

I za kraj ''jelo za utjehu'' kojem nema premca, izvrsno funkcionira kao samostalno jelo, ali i kad se stisne uz lososa ili piletinu s gril tave.

Sastojci:
400 g tjestenine penne ili penne rigate
2 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
250 ml mlijeka
170 g sirnog namaza
80 g ribanog parmezana ili grana padana
250 g svježeg špinata
papar i sol po želji

Priprema:
1. U dubokoj tavi rastopite maslac i sotirajte kratko češnjak samo da omekša i pusti aromu, a ne posmeđi.

2. U tavu dodajte mlijeko i razmrvljeni sirni namaz te pjenjačom sjedinite sir s mlijekom pa dodajte naribani parmezan i miješajte dok umak ne krene nježno krčkati. Dodajte zatim svježe mljeveni papar i sol po želji te svježi špinat. Kuhajte dok špinat ne povene.

3. Skuhajte paralelno tjesteninu u vrućoj posoljenoj vodi. Kad bude al dente, izvadite ju direktno u umak. Dobro promiješajte i poslužite vruću s malo ribanog parmezana na vrhu. U slast!

Sve namirnice za ove slasne tjestenine možete nabaviti od 19. do 25. listopada na Velikom tjednu Italije u vašem Lidlu. Kupite li barem tri proizvoda iz Lidlova tjedna Italije ili barem jedan proizvod iz kuhinjskog asortimana Davida Skoke, možete u SMS nagradnoj igri osvojiti školu kuhanja s Davidom Skokom ili glavnu nagradu Fiat 500 1.0 GSE. Uživajte u finim talijanskim jelima, a tko zna, možda ćete uskoro gradom voziti i pravi talijanski bombončić od auta.

  • #tjestenina
  • #njoki
  • #Italija
  • #lidl
  • #tjedan Italije
  • #talijanska kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
St. Gilgen
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
Kao iz bajke
Čarobna adventska priča za novi sjaj Gornjeg grada: Mjesečev vrt na obnovljenom Strossmayerovom šetalištu
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Oglas
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
Oglas
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Gdje dočekati 2026.? Crno jajve vam donosi tri novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine
Doček Nove
Gdje dočekati 2026.? Crno jaje vam donosi tri povoljna novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Novi zakon EU-a otežat će skrivanje dohodaka i imovine
Novi zakon EU-a
Svima koji žive u Hrvatskoj od danas će biti teže skrivati važan podatak
Tragedija u Slavonskom Brodu: Migranti stradali tijekom prelaska Save, ima poginulih
više ozlijeđenih
FOTO Velika tragedija na Savi, ima poginulih: Doznajemo detalje
Pronađena djevojčica koja je nestala u Španskom
Nestala u utorak
Pronađena djevojčica za kojom se tragalo u Zagrebu
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Ekskluzivno: kamere IN Magazina u splitskom domu Josipa i Jelene Ivančić koji slave 14 godina braka: ''Bože daj još ne 14 nego 54 godine braka još najmanje''
ekskluzivno!
Kamere IN Magazina u splitskom domu para koji se upoznao u nekadašnjem showu Nove TV!
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
tech
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
sport
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Manchester Cityja
Teška situacija
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Cityja
Legenda se naklonila Modriću: Real bez njega je kao muha bez glave
ne znaju kuda bi
Legenda se naklonila Modriću: Real bez njega je kao muha bez glave
Ivo Grbić briljirao na utakmici Karagumruka i Bešiktaša
Dobio čistu desetku!
Hrvat izludio velikana! Skupio 10 obrana, skinuo i penal, a onda je dobio posebnu pohvalu
tv
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
MasterChef: Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
WOW!
Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
U dobru i zlu: Ni sama nije svjesna što je napravila – sad je u još većem problemu
U DOBRU I ZLU
Ni sama nije svjesna što je napravila – sad je u još većem problemu
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Viktorija Rađa u bermudama i čizmama na petu
TOP IZDANJE
Viktorija Rađa u hlačama za kojima su svi ludi ove sezone, odlično stoje uz visoke čizme
sve
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Manchester Cityja
Teška situacija
Real Madrid donio odluku o budućnosti Xabija Alonsa nakon poraza od Cityja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Rimski njoki
Bolji od običnih?

Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Sa samo nekoliko sastojaka pripremite kraljevski prilog koji se jednako dobro snalazi s pečenjem kao i povrćem ili omiljenim kremastim umakom... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Rimski njoki Hrana i piće
    Bolji od običnih?

    Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

  • Carbonara Hrana i piće
    I restorani griješe...

    Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru

  • Tjestenina u bijelom umaku Hrana i piće
    Najbrži kuhani ručak

    Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close