• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #tjestenina

Do 10 minuta: Tri jednostavna talijanska jela od kojih rastu zazubice

Kremaste tople tjestenine, od kojih je jedna s daškom ljutine, taman da nas zagrije kada se temperature spuštaju, baš ''sjednu'' kada smo baš raspoloženi za izležavanje ispod dekice i nemamo vremena za duga nakuhavanja. Takva ''jela za utjehu'' baš tada su najbolji izbor, a tko su vrhunski majstori spravljanja upravo takvih delicija nego Talijani.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 19.10.2020 16:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Inspirirani Velikim tjednom Italije u Lidlu, donosimo vam tri kremaste fine tjestenine koje će popraviti svaki kišni i hladni dan, a možete ih napraviti za svega deset minuta.

1. Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Zasitno, kremasto, jednostavno jelo koje je jedno od onih koje početnici u kuhinji rasturaju, a ne dosadi ni kada se izvještimo u kuhanju. Gotovo je i prije deset minuta ako koristimo svježe njoke, a ne smrznute.

RECEPT – Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Sastojci:
žlica maslaca
200 g vrhnja za kuhanje
90 g pršuta Italiamo prosciutto di Parma
nekoliko listića svježe ili sušene kadulje
manji režanj češnjaka
pola žličice senfa
sol i papar po želji
500 g njoka

Priprema:
1. Rastopite žlicu maslaca na vrućoj dubljoj tavi pa mu dodajte vrhnje, pustite neka se zagrije pa dodajte na trakice nakidan pršut i protisnut manji režanj češnjaka. Neka izgleda rustikalno i bogato. Jelo solite tek na kraju ako je potrebno ovisno o slanoći. Dobro promiješajte.

2. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati njoke. U Velikom tjednu Italije u Lidlu postoji više vrsta zanimljivih njoka, od onih sa špinatom i rajčicom do onih punjenih nadjevima. U ovom receptu odlično bi pasali i oni punjeni sirom. Njoki su gotovi kada se dignu na površinu i možete ih odmah prebaciti u umak.

3. U krčkajući umak dodajte papar po želji, pola žličice senfa i tri listića kadulje, prstima ih nakidajte na veće komadiće neovisno o tome koristite li svježe ili sušene listiće. Promiješajte sve i dodajte umaku njoke. Zabacite ih nekoliko puta u tavi kako bi se obložile umakom. Izbjegavajte miješanje kuhačom ili žlicom kako ne biste razlomili njoke.

RECEPT – Špageti ala Amatricana sa špekom

Klasična pikantna Amatricana radi se sa svježim cherry rajčicama, feferončićem i svinjskim obrazinama, a spravljanje tog jela traje svega pola sata. U ovoj bržoj verziji u koju smo dodali češnjak, jer što je rajčica bez češnjaka kada je riječ o umaku, koristimo rustikalnu rajčicu iz staklenke i špek kako bi taj prefini recept bio dostupan svima i još brži.

Sastojci:

1 feferon ili pola žličice Italiamo mljevenog chillija u maslinovu ulju
250 g sjeckanog špeka ili slanine
500 g Italiamo pasirane rajčice Rustice
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
400 ili 500 g tjestenine (špageti ili bucatini)
80 g ribanog pecorina

Priprema:
1. Na malo maslinova ulja dinstajte kratko preprženi češnjak i sjeckani špek ili slaninu. Ne smije biti prepržen ili hrskav, samo treba pustiti malo masnoće, pa mu ubrzo dodajte pasiranu rustikalnu rajčicu.

2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.

3. Tjesteninu dodajte u umak, po njoj naribajte pola pecorina ili parmezana, ako je potrebno, za još veću kremoznost dodajte malo vode od kuhanja.

4. Tjesteninu servirajte vruću s još malo naribanog pecorina na vrhu. Dobar tek!



RECEPT – Penne u bijelom umaku sa špinatom

I za kraj ''jelo za utjehu'' kojem nema premca, izvrsno funkcionira kao samostalno jelo, ali i kad se stisne uz lososa ili piletinu s gril tave.

Sastojci:
400 g tjestenine penne ili penne rigate
2 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
250 ml mlijeka
170 g sirnog namaza
80 g ribanog parmezana ili grana padana
250 g svježeg špinata
papar i sol po želji

Priprema:
1. U dubokoj tavi rastopite maslac i sotirajte kratko češnjak samo da omekša i pusti aromu, a ne posmeđi.

2. U tavu dodajte mlijeko i razmrvljeni sirni namaz te pjenjačom sjedinite sir s mlijekom pa dodajte naribani parmezan i miješajte dok umak ne krene nježno krčkati. Dodajte zatim svježe mljeveni papar i sol po želji te svježi špinat. Kuhajte dok špinat ne povene.

3. Skuhajte paralelno tjesteninu u vrućoj posoljenoj vodi. Kad bude al dente, izvadite ju direktno u umak. Dobro promiješajte i poslužite vruću s malo ribanog parmezana na vrhu. U slast!

Sve namirnice za ove slasne tjestenine možete nabaviti od 19. do 25. listopada na Velikom tjednu Italije u vašem Lidlu. Kupite li barem tri proizvoda iz Lidlova tjedna Italije ili barem jedan proizvod iz kuhinjskog asortimana Davida Skoke, možete u SMS nagradnoj igri osvojiti školu kuhanja s Davidom Skokom ili glavnu nagradu Fiat 500 1.0 GSE. Uživajte u finim talijanskim jelima, a tko zna, možda ćete uskoro gradom voziti i pravi talijanski bombončić od auta.

  • #tjestenina
  • #njoki
  • #Italija
  • #lidl
  • #tjedan Italije
  • #talijanska kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
"Ovako se oblačim za izlazak iz kuće na –64°C": Kako žive ljudi u najhladnijem gradu na svijetu
Nije im lako
"Ovako se oblačim za izlazak iz kuće na –64°C": Kako žive ljudi u najhladnijem gradu na svijetu
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
(Ne)pomirljive razlike
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
Medeni kruh, gingerbread ili kolač od medenjaka: Divan ma kako ga nazvali
Starinski kolači
Recept za kolač od medenjaka: Savršen spoj začina, meki biskvit i dašak nostalgije
Glazba koja putuje dalje: Zračna luka Zagreb otvara vrata glazbenim klasicima u suradnji s Hrvatskim glazbenim zavodom
Jedinstven susret
Glazba koja putuje dalje: Zračna luka Zagreb otvara vrata glazbenim klasicima u suradnji s Hrvatskim glazbenim zavodom
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro je tijekom njihove intervencije
napao i službenike
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro tijekom intervencije
POZIV Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
Poziv Domagoja Mikića
Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
Kakav bezobrazluk: Automobilom vozio kroz grobove
Kakav bezobrazluk
VIDEO Kruži snimka s groblja, građani u šoku: "Svašta smo znali vidjeti po groblju, ali ovo je za ne povjerovat"
show
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
Istraga u tijeku
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
Jao...
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
tech
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Bila je domina, no sad je velika tech poduzetnica: Ova žena odlučila je doista stati na kraj osvetničkoj pornografiji
Primoralo ju osobno iskustvo
Procurile eksplicitne fotografije bivše domine, njezin potez nakon toga danas pomaže mnogima
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
sport
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili i skuteri, policajci ozlijeđeni, ispaljeni i suzavci
Ogromni neredi
FOTO Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili, policajci ozlijeđeni, ispaljeno više suzavaca
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
Supertalent: Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
ARENA ZAGREB IH ČEKA!
Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
Supertalent: Polufinalni nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Nicolas Ypil
ČISTA EMOCIJA!
Svjedok mu je cijela Hrvatska da je Nicolas nova glazbena zvijezda!
U dobru i zlu: Rekao je da će napraviti sve da pomogne, ali na ovo ne želi pristati
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Rekao je da će napraviti sve da pomogne, ali na ovo ne želi pristati
putovanja
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Zagreb špica: Klasične crne čizme u street style izdanju
KOMBINACIJA ZA PETICU
Čizme ljepotice iz Zagreba možda nisu hit, ali ni jedan trend ne može im ništa
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Recept za šubare ili ruske kape s kokosom i čokoladom
FINI I SOČNI
Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom
sve
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Rimski njoki
Bolji od običnih?

Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Sa samo nekoliko sastojaka pripremite kraljevski prilog koji se jednako dobro snalazi s pečenjem kao i povrćem ili omiljenim kremastim umakom... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Rimski njoki Hrana i piće
    Bolji od običnih?

    Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

  • Carbonara Hrana i piće
    I restorani griješe...

    Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru

  • Fettuccine all’ Alfredo Hrana i piće
    Sve zbog Talijanke...

    Samo 3 sastojka: Savršena talijanska pašta koja dokazuje da su jednostavne stvari najbolje

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close