• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #tjestenina

Do 10 minuta: Tri jednostavna talijanska jela od kojih rastu zazubice

Kremaste tople tjestenine, od kojih je jedna s daškom ljutine, taman da nas zagrije kada se temperature spuštaju, baš ''sjednu'' kada smo baš raspoloženi za izležavanje ispod dekice i nemamo vremena za duga nakuhavanja. Takva ''jela za utjehu'' baš tada su najbolji izbor, a tko su vrhunski majstori spravljanja upravo takvih delicija nego Talijani.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 19.10.2020 16:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Podzemni grad Paklenice - 1 Od tajnog do javnog Titovi bunkeri usred našeg nacionalnog parka: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Pohano meso Štajerski recept U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije

Inspirirani Velikim tjednom Italije u Lidlu, donosimo vam tri kremaste fine tjestenine koje će popraviti svaki kišni i hladni dan, a možete ih napraviti za svega deset minuta.

1. Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Zasitno, kremasto, jednostavno jelo koje je jedno od onih koje početnici u kuhinji rasturaju, a ne dosadi ni kada se izvještimo u kuhanju. Gotovo je i prije deset minuta ako koristimo svježe njoke, a ne smrznute.

RECEPT – Njoki s pršutom i kaduljom u bijelom umaku

Sastojci:
žlica maslaca
200 g vrhnja za kuhanje
90 g pršuta Italiamo prosciutto di Parma
nekoliko listića svježe ili sušene kadulje
manji režanj češnjaka
pola žličice senfa
sol i papar po želji
500 g njoka

Priprema:
1. Rastopite žlicu maslaca na vrućoj dubljoj tavi pa mu dodajte vrhnje, pustite neka se zagrije pa dodajte na trakice nakidan pršut i protisnut manji režanj češnjaka. Neka izgleda rustikalno i bogato. Jelo solite tek na kraju ako je potrebno ovisno o slanoći. Dobro promiješajte.

2. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati njoke. U Velikom tjednu Italije u Lidlu postoji više vrsta zanimljivih njoka, od onih sa špinatom i rajčicom do onih punjenih nadjevima. U ovom receptu odlično bi pasali i oni punjeni sirom. Njoki su gotovi kada se dignu na površinu i možete ih odmah prebaciti u umak.

3. U krčkajući umak dodajte papar po želji, pola žličice senfa i tri listića kadulje, prstima ih nakidajte na veće komadiće neovisno o tome koristite li svježe ili sušene listiće. Promiješajte sve i dodajte umaku njoke. Zabacite ih nekoliko puta u tavi kako bi se obložile umakom. Izbjegavajte miješanje kuhačom ili žlicom kako ne biste razlomili njoke.

RECEPT – Špageti ala Amatricana sa špekom

Klasična pikantna Amatricana radi se sa svježim cherry rajčicama, feferončićem i svinjskim obrazinama, a spravljanje tog jela traje svega pola sata. U ovoj bržoj verziji u koju smo dodali češnjak, jer što je rajčica bez češnjaka kada je riječ o umaku, koristimo rustikalnu rajčicu iz staklenke i špek kako bi taj prefini recept bio dostupan svima i još brži.

Sastojci:

1 feferon ili pola žličice Italiamo mljevenog chillija u maslinovu ulju
250 g sjeckanog špeka ili slanine
500 g Italiamo pasirane rajčice Rustice
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
400 ili 500 g tjestenine (špageti ili bucatini)
80 g ribanog pecorina

Priprema:
1. Na malo maslinova ulja dinstajte kratko preprženi češnjak i sjeckani špek ili slaninu. Ne smije biti prepržen ili hrskav, samo treba pustiti malo masnoće, pa mu ubrzo dodajte pasiranu rustikalnu rajčicu.

2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.

3. Tjesteninu dodajte u umak, po njoj naribajte pola pecorina ili parmezana, ako je potrebno, za još veću kremoznost dodajte malo vode od kuhanja.

4. Tjesteninu servirajte vruću s još malo naribanog pecorina na vrhu. Dobar tek!



RECEPT – Penne u bijelom umaku sa špinatom

I za kraj ''jelo za utjehu'' kojem nema premca, izvrsno funkcionira kao samostalno jelo, ali i kad se stisne uz lososa ili piletinu s gril tave.

Sastojci:
400 g tjestenine penne ili penne rigate
2 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
250 ml mlijeka
170 g sirnog namaza
80 g ribanog parmezana ili grana padana
250 g svježeg špinata
papar i sol po želji

Priprema:
1. U dubokoj tavi rastopite maslac i sotirajte kratko češnjak samo da omekša i pusti aromu, a ne posmeđi.

2. U tavu dodajte mlijeko i razmrvljeni sirni namaz te pjenjačom sjedinite sir s mlijekom pa dodajte naribani parmezan i miješajte dok umak ne krene nježno krčkati. Dodajte zatim svježe mljeveni papar i sol po želji te svježi špinat. Kuhajte dok špinat ne povene.

3. Skuhajte paralelno tjesteninu u vrućoj posoljenoj vodi. Kad bude al dente, izvadite ju direktno u umak. Dobro promiješajte i poslužite vruću s malo ribanog parmezana na vrhu. U slast!

Sve namirnice za ove slasne tjestenine možete nabaviti od 19. do 25. listopada na Velikom tjednu Italije u vašem Lidlu. Kupite li barem tri proizvoda iz Lidlova tjedna Italije ili barem jedan proizvod iz kuhinjskog asortimana Davida Skoke, možete u SMS nagradnoj igri osvojiti školu kuhanja s Davidom Skokom ili glavnu nagradu Fiat 500 1.0 GSE. Uživajte u finim talijanskim jelima, a tko zna, možda ćete uskoro gradom voziti i pravi talijanski bombončić od auta.

  • #tjestenina
  • #njoki
  • #Italija
  • #lidl
  • #tjedan Italije
  • #talijanska kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Zapečeni lungić s krumpirom recept
Savršena kombinacija
Za najfiniji lungić iz pećnice ne treba vam puno sastojaka, ni vremena – ovaj recept je jako jednostavan, a rezultat fantastičan
Brzo, ukusno i povrtno: Popečci od tikvica i batata s finim umakom od jogurta
Za pola sata
Brzo, ukusno i povrtno: Popečci od tikvica i batata s finim umakom
Najbolja jesenska torta: Recept za vaš novi omiljeni desert s kestenima
Trikovi koji pale
Najbolja jesenska torta: Recept za vaš novi omiljeni desert s kestenima
Posebno mjesto: Švicarsko selo u kojem nitko ne želi načeti svoj komad sira
Priča za film
Posebno mjesto: Selo u kojem nitko ne želi načeti svoj komad sira
Znate li da se u Beču nalazi mikrorepublika? U centru je grada, a ima šestotinjak "stanovnika"
Kugelmugel
Znate li da se u Beču nalazi mikrorepublika? U centru je grada, a ima šestotinjak "stanovnika"
Sindrom trećeg čovjeka: Kako naš mozak reagira u ekstremnim situacijama
Na rubu
Sindrom trećeg čovjeka: Kako naš mozak reagira u ekstremnim situacijama
Titovi bunkeri u kanjonu Velike Paklenice: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Od tajnog do javnog
Titovi bunkeri usred našeg nacionalnog parka: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Zlatni savjeti
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Puljić: "Čuo sam da je sastanak u Bijeloj kući bio na granici svađe, a Trumpove poruke razbjesnile su prosvjednike"
neredi u SAD-u
Puljić: "Čuo sam da je sastanak u Bijeloj kući bio na granici svađe, a Trumpove poruke razbjesnile su prosvjednike"
Nadzor gradilišta u Bjelovaru otkrio propuste poslodavca
STRANI RADNICI
Policija upala na gradilište: Otkrili gdje je poslodavac smjestio strane radnike
Ruski susjed sprema se za rat: "Ovo neće biti kao 1940. godine"
Na prvoj liniji
Ruski susjed sprema se za rat: "Ovo neće biti kao 1940. godine"
show
Maja Šuput u istoj večeri pjevala u Areni Zagreb i na Oktobeerfestu
bolje od originala?
Poslušajte kako je Maja Šuput otpjevala Brenin dio hit-dueta s Miroslavom Ilićem u Areni!
Minea u minici privukla sve poglede na subotnjoj špici
kao barbika!
Sve je stalo na trenutak kada je Minea u minici prošetala Cvjetnim trgom!
Preminula je Samantha Eggar
tužna vijest
Preminula legendarna glumica čije ćemo uloge zauvijek pamtiti
zdravlje
Bolna patela koljena: Zašto boli i koji je najbolji oblog?
Piše fizioterapeut
Bolna patela koljena: Zašto boli i koji je najbolji oblog?
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
zabava
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
Urnebesno
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
Zagovornik teorije o ravnoj Zemlji odlazi na ekspediciju na Antarktik kako bi dokazao teoriju! Vratio se pognute glave
Potpuni promašaj
Zagovornik teorije o ravnoj Zemlji otišao na Antarktik kako bi dokazao svoju teoriju! Vratio se pognute glave
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
tech
Jesu li izvanzemaljci posjetili Zemlju? Evo što kaže poznati znanstvenik
Objasnio što misli
Jesu li izvanzemaljci posjetili Zemlju? Evo što kaže poznati znanstvenik
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Svi žele ovaj uređaj: Prodaja obara rekorde, a najbolje tek dolazi
Velika potražnja
Svi žele ovaj uređaj: Prodaja obara rekorde, a najbolje tek dolazi
sport
Preminula ikona SHNL-a Željko Rumbak (57)
Počivao u miru
Nakon duge i teške bolesti preminula ikona SHNL-a (57): "Zauvijek u srcima varteksovaca"
VIDEO Atletico Madrid slavio protiv Osasune Ante Budimira: Almada strijelac
Pogledajte golove
VIDEO Pala je čista desetka: Budimir i društvo poraženi u Madridu, ali jedan se proslavio
Bivši Realov Nizozemac doživio moždani udar, na intenzivnoj je njezi
38 MU JE GODINA
Bivši Realov Nizozemac doživio moždani udar, na intenzivnoj je njezi
tv
MasterChef: Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
ZA NAJHRABRIJE
Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Snežana Ljubojević
BRILJIRALA
Pokazala je da je sve moguće! Zaplakali smo na prvoj sekundi, a jeste li vi pustili suzu?!
Supertalent: Davor Bilman dodijelio zlatni gumb šarmantnoj pjevačici Snežani Ljubojević!
SUPERTALENT
Davor Bilman dodijelio zlatni gumb šarmantnoj pjevačici Snežani Ljubojević!
putovanja
Titovi bunkeri u kanjonu Velike Paklenice: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Od tajnog do javnog
Titovi bunkeri usred našeg nacionalnog parka: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
novac
Koliko je zapravo ruska nafta ključna za indijsko gospodarstvo?
ENERGETSKI MIX
Koliko je zapravo ruska nafta ključna za indijsko gospodarstvo?
Gvajana je prije 10 godina otkrila golema naftna nalazišta. Zašto je onda većina ljudi i dalje siromašna?
LOŠI SPORAZUMI
Gvajana je prije 10 godina otkrila golema naftna nalazišta. Zašto je onda većina ljudi i dalje siromašna?
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Anica Kovač na zagrebačkoj špici u posebnim trapericama 2025.
Upečatljiv model
U ovim trapericama teško je ne privući pažnju, a Anica Kovač nosi ih uz tenisice i bombericu
Mirela Holy u kratkoj jakni Demobaza na špici 2025.
Uvijek drugačija
Mirela Holy ima najkraću jesensku jaknu, koja je zasjenila i vrtoglave platforme
Ulična moda Zagreb asimetrični top Motel ukrašen čipkom 2025.
Intimno rublje za po vani
Crnokosa dama iz centra Zagreba nosi najveće jesenske trendove, a posebnu pažnju privukla je njezina bluza
sve
Maja Šuput u istoj večeri pjevala u Areni Zagreb i na Oktobeerfestu
bolje od originala?
Poslušajte kako je Maja Šuput otpjevala Brenin dio hit-dueta s Miroslavom Ilićem u Areni!
Minea u minici privukla sve poglede na subotnjoj špici
kao barbika!
Sve je stalo na trenutak kada je Minea u minici prošetala Cvjetnim trgom!
Anica Kovač na zagrebačkoj špici u posebnim trapericama 2025.
Upečatljiv model
U ovim trapericama teško je ne privući pažnju, a Anica Kovač nosi ih uz tenisice i bombericu
Carbonara
I restorani griješe...

Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru

Za pravu carbonaru treba imati jaja, panceta se dopušta, a vrhnje za kuhanje najbolje je zaboraviti... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara Hrana i piće
    I restorani griješe...

    Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru

  • Kremasta tjestenina s tri vrste sira Hrana i piće
    Lako za napraviti

    Ručak za 20 minuta: Recept za tako finu i kremastu tjesteninu s tri vrste sira

  • Zapečeni njoki puttanesca Hrana i piće
    Brzo i fino

    Topli mediteranski pozdrav - iz vaše pećnice: Recept za zapečene njoke puttanesca

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close