Čak 330 biciklista okupilo se na drugoj Turopoljskoj Milji, održanoj ove subote, 1. srpnja, pod motom "Upoznaj bolje Turopolje", koju je organizirala udruga VG Tur Team. Sudionici su imali od 8 do 78 godina, a stigli su ljubitelji pedaliranja iz svih krajeva Hrvatske.

Već prilikom prijave sve sudionike oduševio je start paket koji im je olakšao 50 kilometara vožnje, a u njemu se našao proteinski napitak, magnezij, gel protiv bolova u mišićima, privjesak biciklijade Turopoljska Milja, a najbrži na prijavama dobili su i majicu.

Biciklisti su se također mogli zaštititi od sunca kremom za sunčanje, a na pozadini startnih brojeva nalazile su se različite turopoljske riječi s pojašnjenjima, pa je upoznavanje ovog kraja krenulo već na samom početku manifestacije.

Ugodna vožnja, s prosjekom kretanja od 17 kilometara na sat, krenula je iz Pleške ulice, ispred CB Bambus, uz pratnju 2 policijska i 2 servisna vozila, vatrogasaca, prve pomoći i 10-ak redara, tako da su se tijekom cijele vožnje i oni najmlađi i oni najstariji osjećali sigurnima.

Prvo stajalište bio je dvorac Lukavec, gdje su bicikliste dočekali turopoljski banderij i župan plemenite općine turopoljske te s pucnjem iz starih topova pozdravili su sve bicikliste. Župan je bicikliste proveo kroz dvorac Lukavec te ih upoznao s bogatom poviješću kraja i samog dvorca, unutar kojega je sudionike čekala okrjepa.



40 minuta pauze bilo je dovoljno da biciklisti dođu sebi i krenu prema drugom stajalištu, na Western Cowboy Ranch. Slike predivnih konja, kaubojki i kauboja odmah su se utisnule u sjećanje svih biciklista. Na Western Cowboy Ranchu, uz prirodne ljepote i ljepote samog ranča te ljubaznog osoblja, biciklisti su kušali i njihove ukusne specijalitete.

Sljedeće stajalište bilo je u Šiljakovini, gdje ljubazni članovi DVD-a Šiljakovina dočekali bicikliste kojima je osigurana okrjepa s kiflicama, jabukama, nektarinama i vodom, kao i debela hladovina ispod koje su se mogli odmoriti i uživati, a staro vatrogasno vozilo osobito je privlačilo pažnju sudionika.

Nakon Šiljakovine krenulo se prema mjestu Kuče, gdje je stara osnovna škola koja je zatvorena od 1974. godine. Drvena škola svojom je ljepotom oduševila sudionike koji su se, puni pozitivnih dojmova, uputili prema cilju gdje ih je čekao domaći gulaš, roštilj, sladoled i zabavni program.

U nastavku programa sudionike je prigodno zabavila i oduševila Etno udruga Kurilovec čiju su glumci, u kratkim skečevima, svima prikazali jedan djelić bogate turopoljske povijesti. Nakon edukativno/zabavnog programa slijedila je i nagradna igra gdje su se izvlačenjem otkrivali dobitnici više od 30 nagrada, između kojih se našlo i ljetovanje, kuhinjski aparati i drugo.



Udruga VG Tur Team još je zadovoljnija svojom drugom biciklijadom te će ju nastaviti održavati i dalje.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju