Pod motom "Upoznaj bolje Turopolje" u subotu 30. lipnja održava se 3. turopoljska milja kojoj je cilj približiti prirodna i kulturna dobra Turopolja svim zaljubljenicima u cikloturizam.

Osim toga, želja organizatora, udruge VG Tur Team želi potaknuti što veći broj sudionika različitih dobnih skupina na aktivan život u biciklizmu, a osim sudionika iz Zagrebačke županije, očekuju se iz različitih krajeva Hrvatske.

Biciklijada je duga 55 kilometara, a očekivana prosječna brzina kretanja je 17 kilometara na sat. Vozit će se po asfaltu i makadamu, a start je ispred kafića Bambus, u Pleškoj 38 u Velikoj Gorici, potom se ide do Novog Čiča na prvo stajalište, Etno selo Novo Čiče. Turopoljska milja Turopoljska milja (Foto: VG Tur Team)

Vozi se dalje kroz Vukovinu do drugog stajališta, Turopoljskog Luga. Slijedi vožnja kroz Peščenicu do Gornjeg Vukojevca na 3. stajalište, pa vožnja kroz Pustike i Krušak do posljednjeg stajališta, Ključić brda. Slijedi vožnja kroz Malu Bunu i povratak do kafića Bambus.

Za sve sudionike maratona osigurano je osvježenje na svim stajalištima (kiflice, voće i voda), kao i druge zanimljivosti. Na samom kraju manifestacije pripremljeni su domaći gastronomski specijaliteti; gulaš od autohtone turopoljske svinje, roštilj i sladoled.

Osim toga, za sve sudionike su osigurani start pokloni, a svi mogu sudjelovati i u izvlačenju tombole putem svog startnog broja.

Sudionici prilikom prijava na licu mjesta plaćaju kotizaciju od 20 kuna, a online prijave moguće su do 29. lipnja. Osim toga možete se prijaviti na dan održavanja biciklijade na startu do 9. 30 sati.

Osobe mlađe od 16 godina mogu sudjelovati uz prisustvo starije osobe te moraju imati kacigu. Za mlađe od 16 godina ne plaća se kotizacija.

Turopoljska milja Turopoljska milja (Foto: VG Tur Team)

Udruga VG Tur Team osigurala je pratnju policije, vatrogasaca, redara i medicinske pomoći tijekom cijele vožnje kao i prilikom okrijepe na stajalištima. Uz njih, u pratnji će biti i servisno vozilo koje će uskočiti u slučaju malih kvarova na biciklima ili probušenih guma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju