1. Na jelovnik uvrstite losos. Ova riba bogata je proteinima koji grade mišiće, omega 3 masnim kiselinama koje čuvaju srce i nedvojbenim kalorijama. Jedite ju svaki dan i udebljajte se zdravo.

2. Pileća prsa s grila i umakom te uz sezonsku salatu lijepo je uravnotežen obrok, koji će vam pomoći da povećate težinu.

3. Jaja su prave proteinske bombice koje možete jesti na sto i jedan način. Konzumirajte dva jaja dnevno, a nikako nemojte odvajati bjelanjke od žutanjaka, jer se u potonjem dijelu nalazi najviše kalorija, ali i zdravog kolesterola.


4. Svježi punomasni sir najbolji je način da opskrbite tijelo proteinom ako ne konzumirate proizvode napravljene od mesa ili ribe. Uz to pruža visoke doze kalcija koji jamči zdravlje kostiju i zubi.


5. Zdjelica zobene kaše odličan je način da započnete dan. Ove cjelovite žitarice kombinirajte uz nešto orašastih plodova poput badema, oraha i lješnjaka te tako povećajte kalorijsku vrijednost doručka.

6. Smeđa riža i tjestenina od cjelovitih žitarica odličan su prilog za kremaste umake, a nude prehrambena vlakna i mnoštvo kalorija potrebnih za debljanje. U vašoj potrazi za povećanjem težine pomoći će vam i krumpir.


7. Tražite li saveznika za debljanjem među voćkama - posegnite za bananom. Ovaj bogat izvor ugljikohidrata i vitamina iz skupine B, ima i značaju količinu voćnih šećera, koja jamči povećanje težine uz redovitu konzumaciju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju