Umjesto u luksuzni hotel, Korejci idu u zatvor kada su pod stresom. Ili je to barem glavna premisa hotela Inside me koji je smješten u Hongcheonu u Južnoj Koreji, a koji izgleda poput kaznionice.

Ljudi plaćaju oko 80 eura po danu kako bi bili lišeni slobode te zaključani u zatvorskoj ćeliji bez ikakvih ovozemaljskih dobara.

Na raspolaganju vam je boravak u trajanju od 24 ili 48 sati u sobičku veličine 5 kvadrata, koji je toliko majušan da u njemu nema mjesta ni za krevet. Spava se na prostirci na podu, a jedina pogodnost u kojoj možete uživati jest neometani pristup zahodskoj školjci i umivaoniku.

Dva puta dnevno dobit ćete obrok – najčešće nekakvu kašu na bazi zobenih pahuljica i riže, a jedina zanimacija bit će vam gledanje kroz prozorčić unutar sobe.

U ovaj zatvor ne možete unijeti mobitel, računalo niti bilo kakvu drugu elektroničku spravu. Ne možete sa sobom ponijeti ni knjigu. Osnovni je cilj odmaknuti se od svakodnevnih okidača stresa i provesti vrijeme u tihoj kontemplaciji bez ikakvih vanjskih utjecaja.

Najčešći su gosti zatvora Inside me studenti i radnici iz različitih tvrtki koji su svakodnevno izloženi velikim razinama stresa s kojim se inače teško nose. U lažnom zatvoru oslobađaju se toga stresa i pronalaze privremenu utjehu u tišini i izolaciji.

Lažnu kaznionicu otvorio je odvjetnik Kwon Yong-suk iz tvrtke Happiness Factory u Južnoj Koreji još 2013. godine, a dosad je kroz nju prošlo nekoliko tisuća dobrovoljnih zatvorenika.

Kako izgleda zatvor Inside me, pogledajte na YouTube u videu kanala The Star.

Hit na Airbnb-u: Gigantska akustična gitara u kojoj možete prespavati Zgrada u obliku gitare u Južnoj Koreji koja se iznajmljuje na Airbnb-u - 4 Zgrada u obliku gitare u Južnoj Koreji koja se iznajmljuje na Airbnb-u - 3 Zgrada u obliku gitare u Južnoj Koreji koja se iznajmljuje na Airbnb-u - 2 +0 Zgrada u obliku gitare u Južnoj Koreji koja se iznajmljuje na Airbnb-u - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju