Jeste li čuli za jednosmjernu ulicu Lombard u San Franciscu? Ovo je jedna od najzavojitijih ulica u tom kalifornijskom gradu. S obzirom na nagib i osam oštrih zavoja na udaljenosti od svega 180 metara vozačima se preporučuje kretanje automobilom od tek osam kilometara na sat.

Da biste prešli tu zanemarivu udaljenost tijekom prometnih gužvi, treba vam otprilike dvadeset minuta. Kada padne kiša, bolje ju je zaobići nego pokušati svladati.

Slika nije dostupna Putovanja Ne vozite tu po kiši! Je li ovo najzavojitija ulica na svijetu?

Nije lako proći ni planinskim prijevojem Sankt Gotthard u južnoj Švicarskoj, koji se nalazi na nadmorskoj visini od oko 2100 metara, a pogotovo za lošeg vremena.

Uska i strma ulica s naglim zavojima očekuje vas i u srednjevjekovnom gradiću Forza d’Argo na Siciliji, kao uz Bodensko jezero u Njemačkoj.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najzavojitijih ulica na svijetu, koje su namijenjene samo najiskusnijim vozačima.

Opasna ulica u kojoj vlakovi prolaze svega nekoliko centimetara od kuća i kafića Željeznička ulica u Hanoiju, Vijetnam - 5 Željeznička ulica u Hanoiju, Vijetnam - 2 Željeznička ulica u Hanoiju, Vijetnam - 1 +2 Željeznička ulica u Hanoiju, Vijetnam - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju