Željeznička ulica u Hanoiju je jedno od najfotografiranijih mjesta u glavnom gradu Vijetnama. Ova popularna Instagramska lokacija privlači veliki broj turista koji se žele slikati u toj uskoj ulici i po mogućnosti uhvatiti trenutak kada vlak prolazi po tračnicama.

Riječ je o zaista posebnom prizoru. Stanovništvo Hanoija koje živi između Le Duaha i ulice Kham Thin u starom dijelu gradu naviknuto je na skučeni prostor. Ne čudi stoga što u slobodno vrijeme postavljaju stolice i stolove preko pruge, niti što se djeca igraju na tračnicama.

Vlak Oslo – Bergen - 2 Putovanja 7 sati nevjerojatnog užitka! Ovo je najljepši put vlakom u Europi

No sve prepreke brzo se sklanjuju u 15.30 te u 19.30 sati kada vlak prolazi ovim mjestom. I dok su lokalci navikli na brzo izmicanje uslijed prolaska vlaka dva puta dnevno, turisti u tome nisu najvještiji. U želji da snime dobru fotografiju za Instagram često poziraju na samoj pruzi ispred vlaka što je iznimno opasno.

Lokalne vlasti su nedavno postavile zapreke te zabranile turistima odlazak u željezničku ulicu kao i snimanje bilo kakvog foto ili video sadržaja. Iako je ova zabrana uvedena zbog sigurnosnih razloga razočarala je brojne posjetitelje, ali i lokalne poduzetnike koji zarađuju zahvaljujući popularnosti tog opasnog mjesta.

Kako to izgleda kad vlak prolazi ovom ulicom u Hanoiju pogledajte u YouTube videu Sebbyja Funga.

Nevjerojatna špilja do koje se morate probijati kroz 10 kilometara džungle Hang En - 4 Hang En - 3 Hang En - 1 +0 Hang En - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju