Imati najskuplju kuću, automobil, jahtu ili impresivnu kolekciju umjetnina samo je dio lifestylea za najbogatije ljude svijeta. Oni tragaju za luksuzom koji je nedostupan većini populacije i njime se vole pohvaliti.

Ne čudi stoga se za određene kupce rade nevjerojatne stvari – poput kada koje stoje između 6,5 i 13 milijuna kuna.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Ovako izgledaju bunkeri u koje će se milijunaši skloniti u slučaju smaka svijeta

U 2011. godini odjeknula je vijest o prodaji najskuplje kade na svijetu. Unikatnu kadu Le Grand Queen dizajnirao je Simon Krapf od rijetkog dragog kamena po imenu Caijou. Štoviše, za izradu kade bilo je utrošeno 10 tona toga kamena, zbog čega je ista došla s nevjerojatnim računom od 1,7 milijuna dolara, odnosno oko 11 milijuna kuna.

Le Grand Queen nadmašila je čak i cijenu zlatne kade koja je nekoliko godina ranije postavljena u hotelu Kominato u Tokiju. Baš kao što joj ime kaže, bila je u potpunosti napravljena od zlata, a mogli su je koristiti samo gosti u najskupljim apartmanima u hotelu. Tržišna cijena iznosila joj je 990.000 dolara, odnosno oko 6,5 milijuna kuna.

Marketinški stručnjaci hotela Kominato toliko su pričali o zlatnoj kadi da je ukradena 2007. godine pod neobjašnjivim okolnostima unatoč velikom osiguranju, a do danas nije pronađen počinitelj.

Slika nije dostupna Zanimljivosti 10 stvari koje si može priuštiti samo šaka ljudi na svijetu

Te dvije luksuzne kade ne mogu se pak mjeriti s trenutačno najskupljom kadom na svijetu. Nju je napravio dizajner Nigel Fenwick od fosiliziranog drva starog 180 milijuna godina koje je pronađeno u indonezijskom kišnoj šumi. Kada je ukrašena i dragim kamenjem, a nazvana je „The Jewel“ (Dragulj) te prvi put prikazana u sklopu izložbe INDEX u Dubai World Trade Centeru 2018. godine.

Cijena? Prava sitnica od 2 milijuna ili oko 13 milijuna kuna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju