Survival Condo nudi bunkere preuređene u luksuzne stanove u kojima možete dočekati smak svijeta. Riječ je o dobro osiguranim mjestima u bivšoj raketnoj bazi koja može izdržati nuklearni napad, prirodnu ili bilo koju drugu katastrofu.

Betonski zidovi u bunkerima debeli su oko tri metra te mogu odoljeti udarima vjetra od 225 kilometara na sat, dok ulaz sprječavaju čelična vrata teška osam tona. Cijeli objekt nalazi se ispod zemlje, ima 14 katova, a točna lokacija je – tajna.

Bunker Oppidum Putovanja Kako izgleda najveći privatni bunker koji može izdržati nuklearnu katastrofu?

Luksuzni stanovi preuređeni su u nekadašnjem raketnom silosu koji je izgrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u kojem su se čuvale interkontinentalne balističke rakete SM-65 Atlas.

Umjesto monumentalnih raketa ovdje danas možete naći uređene spavaće sobe, kuhinje s kupaonicom, ali i neke zajedničke prostorije za kraćenje vremena u slučaju apokalipse - poput sobe s biljarom, kinodvorane, teretane ili bazena.

Bunker - 4 Putovanja Titov tajni bunker za 350 odabranih osoba u kojem su trebali preživjeti nuklearnu apokalipsu

Survival Condo nudi tri vrste mogućeg smještaja u stanovima od 85 do 330 četvornih metara, a za koje treba izdvojiti od 1,5 do 4,5 milijuna dolara.

Zanimljivo je napomenuti da novac nije jedini preduvjet za kupnju neobične nekretnine. Vlasnici žele prodati bunkere osobama različitih zanimanja čija bi znanja u slučaju smaka svijeta bila od velike koristi cijeloj zajednici. Ljudi s kriminalnim dosjeom, primjerice, neće biti u mogućnosti kupiti taj stan za preživljavanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju