Posjetitelji Tha Pae Gate, slavnog spomenika u tajlandskom gradu Chiang Mai, plaćaju za – „tjeranje“ ptica na - letenje. Razlog? Slikanje za Instagram! Jednostavno, u trenutku slikanja, mnogim turistima se sviđa ideja da oko njih lete ptice, a to su spremni i platiti. Domišljati lokalci to su i iskoristili, pa se na obostrano zadovoljstvo razvio jedan lijepi odnos.

Vrata Ta Pae, koje su ostatak tvrđave iz 13. stoljeća, turisti vrlo rado posjećuju i slikaju se ispred slavnog zida. A ispred zida, vole šetati i golubovi, točnije gomile golubova, kojima se baš i ne leti. Naime, zbog velikog broja turista, naučili su kako se ovdje valja zadržavati, s obzirom da se uvijek nadaju ostatcima hrane. No, nesrećom po njih, tu na scenu stupa „plašitelj golubova“.

Za golubove se pročulo nakon što su se počele pojavljivati Instagram fotografije sa spomenute lokacije, gdje turisti lagano plešu i gibaju se, a oko njih leti „armija“ golubova. Jasno, to je pobudilo sumnju u spontanost slika, a uskoro se pročula i prava istina. Jednostavno, i sam Instagram nas je već odavno trebao naučiti kako tu spontanost baš i ne može postojati...

Pae Gate Pae Gate (Foto: Getty Images)

Kao što smo već rekli, golubovi su na ovom mjestu prilično opušteni, no dobar dio ljudi koji se slika za Instagram, ne želi se samo slikati među golubovima, već žele da na fotki, ptice – lete. Tu na scenu stupaju „plašljivci“ golubova, koji za otprilike 4 kune, tjeraju golubove na let u određenom smjeru, a sve s ciljem hvatanja čim bolje Instagram fotografije.

Pae Gate Pae Gate (Foto: Getty Images)

Ako mislite da je to jednostavno – nije. Ekipa koja plaši ptice, objašnjava da za to postoji posebna metoda. Najprije ih privuku hranom, a onda se zatrče prema njima i tjeraju ih u zrak. Kakva taktika, teško je išta reći nakon ovog, osim da je svijet doista jedno neobično mjesto za život...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju