The Air ime je zapanjujuće staklene kuće nad liticom u Portugalu s pogledom na Atlantski ocean. Ovaj primjer takozvane nemoguće arhitekture djelo je ukrajinskog arhitekta Victoria Yakushe iz Yakusha Designa kojim je želio stvoriti osjećaj bestežinskog stanja nad vodom.

Iako ova staklena konstrukcija od 270 stupnjeva izgleda kao da lebdi nad vodom, iznimno je stabilna. Izgrađena je na okomitom stupu od recikliranog betona koji je ugrađen u liticu, te s koje se pruža pruža nevjerojatni pogled na okolicu. Štoviše, s obzirom na manjak ostalih nekretnina u blizini, u njoj ćete se osjećati kao posljednja osoba na Zemlji.

Slika nije dostupna Putovanja Mediteranska idila: Kuća za ljetne gušte koju ne bismo željeli napustiti sve do jeseni

Ovo neobično čudo arhitekture nadahnuto je drevnim svjetionicima koji su nepokolebljivo stajali na samom rubu Zemlje te predstavljali siguran prolaz za brodove.

Kuća se proteže na tek 48 četvornih metara, a uključuje spavaću sobu, dnevnu sobu, kupaonicu i kuhinju. U slučaju da se poželite sakriti od javnosti, na raspolaganju vam je automatski sistem zastora koji obavija cijeli prostor od vrha do dna.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Misteriozna kuća iz najgore noćne more: Je li ovo najukletije mjesto na svijetu?

Kuća je planski građena kao vikendica za jednog strastvenog zaljubljenika u surfanje koji je želio osjećati se kao da lebdi nad vodom čak i kad boravi u svojoj spavaćoj sobi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju