Crkve i kapelice diljem svijeta postaju privatne rezidencije, restorani, pa čak i noćni klubovi. Ako ste oduvijek htjeli bezbrižno spavati u crkvi, možete se zaputiti u Nantes, na zapad Francuske. Iza teških metalnih vrata crkvice iz 19. stoljeća dočekat će vas neočekivani prizor.

Raskošni visoki stropovi i vitraji kroz koje se probija svjetlost u hotelu Sozo mogli su se vidjeti i dok je bio kapelica Notre-Dames des Anges. Crkvena funkcija kapelice nije naprasno prekinuta. Najprije je služila kao starački dom pa škola te utočište za izbjeglice, pa čak i vojni ured.

Nantes se ponosi svojim hotelom jer pokazuje kako mudrim renoviranjem i stare zgrade mogu dobiti novu funkciju i ugođaj. S obzirom na reakcije gostiju, u Sozu se osjeća doza svetosti. A kako i ne bi obzirom na svjetiljke ukrašene anđeoskim krilima i još poneke detalje koji ukazuju na nekadašnju namjenu lijepe građevine.

Jeziva istina iza željeznih cipela: Spomenik koji bi svi trebali vidjeti! Cipele na obali Dunava - 1 Cipele na obali Dunava - 3 Cipele na obali Dunava - 2 +0 Cipele na obali Dunava - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju