Umjesto pravim imenom Nizozemsku mnogi pogrešno nazivaju Holland ili Holandija, i tako već godinama, ali od 1. siječnja Nizozemci su odlučili tome stati na kraj. Geografski pojam Holandija uži je od Nizozemske i podrazumijeva prostor pokrajina Noord-Holland i Zuid-Holland (sjeverna i južna), od ukupno 12 koliko ih ima.

Stoga i nije neobično čuti od Nizozemca da živi u Holandiji, ali pritom misli na područje tih dviju pokrajina. U "dvije" Holandije smještena su i tri najveća nizozemska grada: Amsterdam, Rotterdam i Den Haag. Zbog svojeg značaja, Holandija je poslužila kao sinonim za naziv čitave zemlje, ali se danas smatra pogrešnim, odnosno neformalnim.

Nizozemska vlada ne želi da se imidž zemlje veže isključivo na Holandiju, amsterdamske kanale - kao i Crvenu četvrt nego naglašavaju da mogu ponuditi mnogo više jer zemlja vrvi prirodnim i drugim ljepotama.

Povodom rebrendiranja nestaje i narančasti tulipan kao zaštitni znak, a novi logo simbolizira inicijale NL (Netherlands), stilizirane poput prepoznatljivog cvijeta. S obzirom na to da će ove godine Nizozemska biti "domaćica" Eurovizije i utakmica na Euru 2020, novi imidž mogao bi se brzo "primiti".

Srame se letjeti: Trebaju li i Hrvati prihvatiti švedski pokret? Avion u zraku Avion Avion +1 Avion

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju