People's Tower novi je inovativni koncept indijske arhitektonske tvrtke Nudes koja kombinira nove tehnologije, prirodu i lokalnu zajednicu s ciljem stvaranja unikatnog projekta koji stavlja posebnu važnost na očuvanje okoliša i poboljšavanje kvalitete života.

Slika nije dostupna Odabrano Ima jestivu tintu! Prvi flomaster na svijetu koji se može u potpunosti razgraditi

U središtu pažnje je zapanjujući toranj napravljen od lončanica. Točnije, napravljen od 11.520 lončanica, s čijeg bi vrha pucao prekrasan pogled na okolicu. Do vrha tornja moglo bi se doći kroz kružnu platformu postavljenju s unutrašnje strane tornja.

Ideja ove arhitektonske tvrtke iz Mumabija je da svaku lončanicu u tornju zasije i uzgoji jedan član zajednice, koje bi se potom postavile u jedan toranj kao simbol zajedništva, mira, tolerancije, empatije i suosjećanja.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Pogodite u kojoj? 5 najviših europskih nebodera koji se nalaze u istoj zemlji

Nakon postavljanja biljke bi se zalijevale recikliranom vodom uz pomoć robotike, točnije roja dronova, odnosno kroz vodove ugrađene u infrastrukturu tornja. Biljke u ovom projektu imaju dvojaku funkciju – poboljšavaju kvalitetu zraka u zajednici, ali i tvore idealno mjesto za bijeg od stresne svakodnevnice.

People's Tower zasad e samo koncept, a hoće li se pretvoriti u stvarnost, vrijedi pričekati i vidjeti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju