Silvije Pleština, autor je kvizova od 2013. godine. U deset godina proučavanja, educiranja i osmišljavanja nastalo je više od 10 000 pitanja u kojima uživaju zaljubljenici u kvizove – televizijske, pub kvizove i one koji se odvijaju putem digitalnih platformi.

„Wikipedia, društvene mreže, televizija i dokumentarci“ samo su neki od medija koji mu uvelike pomažu u inspiraciji za pitanja. Jer za Silvija, zapravo je sve izvor inspiracije.

Pogledao je stotine dokumentaraca, obišao 35 zemalja svijeta, a za ovaj netipičan posao kaže da na momente za biti težak, ali da mu donosi puno zabave.

Najviše voli smišljati društvena pitanja te pitanja iz povijesti, zemljopisa i sporta. Iako se njegova kvizaška karijera temelji na osmišljavanju pitanja, Silvije zapravo više voli igrati kvizove.

Kako je riješio naš kviz i odgovorio na brdo pitanja o sebi i kvizovima pogledajte u videu.

Silvije je i autor kviza Survive The Quiz kojem svi čitatelji mogu pristupiti i testirati svoje znanje o Dominikanskoj Republici i preživljavanju u divljini. Prateći epizode Survivora, možete saznati puno o toj egzotičnoj zemlji pa ste time i korak bliže savladavanju kviza u kojem najbolji odnosi nagradu vrijednu 800 eura.

Survive The Quiz Zanimljivosti Preživi kviz: Svaki dan odgovori na jedno pitanje i osvoji 800 eura

Da bi osmislio 50 pitanja za ovaj kviz Silvije je radio oko tjedan dana. Očekuje da će biti igrača koji će uspješno odgovoriti na sva pitanja u kvizu, a smatra da su malo teža ona pitanja koja su vezana uz američki Survivor pa će možda ta pitanja biti manje poznata lokalnoj publici.

Kako bismo pomogli igračima, zamolili smo ga da nam otkrije odgovor na barem jedno pitanje, no pošteno nas je odbio. To pravi autori kvizova nikada ne rade.

Survive The Quiz Survive The Quiz (Foto: Nova Studio)

Kako biste kvizu pristupili što spremniji pa tako i bili korak bliže do osvajanja novčane nagrade u iznosu od 800 eura predlažemo da obogatite svoje znanje dok gledate neku od putopisnih emisija na EON TV-u. Uz 210 raspoloživih TV kanala na kojima je sadržaj dostupan do 7 dana unazad ima i bogati Video klub s više od 24.000 naslova.

U osmišljavanju pitanja pomažu mu brojni dokumentarci koje možete pratiti u EON Video klubu s više od 24.000 naslova U osmišljavanju pitanja pomažu mu brojni dokumentarci koje možete pratiti u EON Video klubu s više od 24.000 naslova (Foto: Nova Studio)

Iako su pitanja povezana sa Survivorom, za točne odgovore u kvizu potrebno je široko znanje iz područja preživljavanja u divljini, djelovanja poznatih aktualnih avanturista, tu su i geografska pitanja, ali i pitanja iz opće kulture.

Zato je za sve koji se prijave na kviz važno da osim Survivora prate i nešto drugačije televizijske dokumentarce koji su najčešće prava riznica znanja.

Film poput Arktika iz 2018. godine svim će gledateljima pružiti uvid kako izgleda pravo preživljavanje na snijegom prekrivenom terenu, s temperaturama ispod ništice i susreti s ubojitim divljim životinja.

Također, naslove u Video klubu možete pretraživati po kategorijama (film, serija, glazbeni, sport, dokumentarni, zabava, informativni) te žanrovima (akcija, avantura, animirani, biografski, komedija, kriminalistički, dokumentarni, drama, obiteljski, fantazija…).

Kako biste što uspješnije savladali kviz i osvojili vrijednu nagradu, iz bogatog Video kluba EON-a pogledajte filmove i emisije čija se radnja odvija upravo u Dominikanskoj Republici, oko koje se najviše vrte pitanja u ovom zabavnom kvizu. Sretno!

Survive the Quiz Zanimljivosti Znanje vrijedno čak 800 eura: Tri pitanja za putoholičare na koja će moći odgovoriti samo najvjerniji pratitelji Survivora

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju