Ako ste čuli za medicinski turizam, onda znate da u današnje vrijeme nije neobično otići na odmor u drugu zemlju i vratiti se s bijelim osmijehom, manjim nosom ili bujnijom kosom nego u najboljim danima. Zemlje koje većina odabire za svoje metamorfoze često imaju najbolji omjer cijena, stručnjaka i popratnih usluga.

Neki biraju one zemlje koje nisu posjetili ili u kojima im je zajamčen najbolji odmor, dok je drugima najvažniji faktor cijena. Bez obzira na razloge, ovo je šest najpopularnijih zemalja za estetski turizam u kojima s provjerenim klinikama dobivate najbolju moguću uslugu.

"Opsesivni" Brazilci

Brazil nije poznat samo kao zemlja ljepih ljudi već i kao zemlja u kojoj imaju veliku opsesiju plastičnom kirurgijom. Danas je Brazil među tri zemlje po broju plastičnih operacija koje se realiziraju svake godine. U Brazilu je plastična kirurgija uobičajena i prilično se često može vidjeti da djevojke kao rođendanski poklon dobiju upravo bon za plastičnu operaciju. Zbog činjenice da Brazil nema porez na usluge plastične kirurgije država postaje jedno od najboljih odredišta za medicinski turizam. Brazilske klinike nude kozmetičke zahvate po pristupačnim cijenama, stoga svake godine mnoštvo pacijenata putuje u Brazil na plastičnu operaciju. Najpopularniji postupci koji se izvode u Brazilu jesu povećanje grudi, liposukcija i brazilsko podizanje stražnjice, koja je ime dobila zahvaljujući popularnosti u toj zemlji.

Radišni Meksiko

Meksiko je još jedna zemlja koja nudi jeftinu estetsku kirurgiju. Ta je zemlja na trećem mjestu u svijetu s više od milijun operacija koje se provode svake godine. Ogroman broj kozmetičkih operacija koje se izvedu godišnje ukazuje na to da su meksički kirurzi vrlo iskusni i vješti, a s tamošnjim niskim cijenama Meksiko se danas smatra jednim od glavnih odredišta za plastičnu kirurgiju. Liposukcija, rinoplastika i podizanje grudi najčešći su plastični postupci u Meksiku. Mnogi pacijenti tamo uglavnom putuju iz SAD-a i Kanade zbog blizine. Nakon operacije, zašto ne biste popili jedan koktel na plaži u Cancunu?

Južna Koreja - usluga na najvišoj razini

U posljednjem desetljeću Južna Koreja postala je jedno od omiljenih odredišta za medicinski turizam u Aziji. Tamo je plastična kirurgija postala prilično popularna i među domaćim stanovništvom i među strancima. Južnokorejski su kirurzi među najboljim plastičnim kirurzima na svijetu, a prema izvješćima svaka treća žena Južne Koreje podvrgla se barem jednoj plastičnoj operaciji, pa zbog toga zemlja ima najviše plastičnih operacija izvedenih po glavi stanovnika. Iako postoji mnogo pacijenata koji rade operaciju nosa i liposukciju, najpopularnija je operacija dvostrukog kapka zbog želje Azijata da imaju oči "zapadnog izgleda".

Indija - vrhunski stručnjaci i niske cijene

Iako su niske cijene glavni razlog zbog kojeg pacijenti putuju u Indiju na plastičnu operaciju, indijski kirurzi na glasu su kao vrhunski stručnjaci. Ogromno stanovništvo Indije predvodi i veliki broj indijskih plastičnih kirurga. Napredna medicinska skrb, niska cijena operacije i činjenica da mnogi Indijci govore engleski jezik svake godine dovodi više pacijenata u Indiju.

Italija - za one koji žele potpuni doživljaj

Kad pomislite na Italiju, stvari koje bi vam se prve trebale pojaviti u glavi vjerojatno su pizza i špageti, ali možda ne plastična kirurgija. Ipak, to bi bilo krivo jer Talijani šibaju po plastici samo tako. Većina postupaka estetske kirurgije koji se izvode u Italiji neinvazivni su poput injekcije botoksa, ulterapije i CoolSculptinga. Ali imajte na umu da su cijene postupaka plastične kirurgije u Italiji prilično visoke, dok s druge strane poznavajući gastronomiju, stil života i kulturu s Italijom nikada ne možete pogriješiti jer ćete se vratiti ispunjene duše, što je i mnogo važnije od estetike.

Turska - zemlja u kojoj Hrvati uzgajaju kosu

Kad govorimo presađivanju kose, Turska među Hrvatima zauzima prvo mjesto. Turska je postala glavno odredište za ljude koji žele kvalitetno presaditi kosu po povoljnoj cijeni. Medicinski postupci koji se rade u zemlji hvale se kao neki od najboljih - a jeftini medicinski postupci u usporedbi s američkim i europskim zemljama čine Tursku popularnom za transplantaciju kose. Kada još znamo kako lijepu obalu i bogatu kulturu ima Turska, nije ni čudo da u posljednje vrijeme "svi" putuju u tu zemlju na godišnji s čudotvornim dodatkom za rast kose.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju