Dobro je poznata činjenica da su aerodromi obično smješteni na periferijama grada. No, Billy Bishop Toronty City Airport nije jedan od njih. Ovaj aerodrom smjestio se na otoku Toronto svega nekoliko minuta od poslovnog centra najvećeg grada u Kanadi.

Izgrađen je 1939. godine, ime je dobio prema kanadskom ratnom pilotu Billyju Bishopu, a danas se smatra šestim najprometnijim aerodromom u Kanadi. Ipak, riječ je o manjem aerodromu kroz kojeg godišnje prođe 2.8 milijuna putnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Aerodrom na Maldivima - 4 Putovanja Pista usred oceana: Je li ovo najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu?

Za usporedbu, Toronto ima i Međunarodnu zračnu luku Pearson na periferiji do koje vam treba otprilike 25 minuta voženje vlakom, a kroz koju prođe 85 milijuna putnika svake godine.

Unatoč tome, sletjeti na Billy Bishop aerodrom je pravi “praznik za oči”. Ne samo da putnici mogu uživati u spektakularnom pogledu na jezero Ontario, već i na panoramu Toronta kojom dominira 553 metara visoki CN toranj – najviša građevina u ovoj sjevernoameričkoj državi. Ne čudi stoga što se često svrstava na ljestvice najljepših aerodroma na svijetu.

Otok je s kopnom povezan tunelom do kojeg voze dizala, a koji se može prepješačiti za otprilike šest minuta. Na raspolaganju vam je i prijevoz brodom, rent-a-car ili pak besplatni autobus koji svakoga dana vozi do poslovnog centra Toronta.

Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice Calgary Calgary Alberta +0 Alberta

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju