Iako poznata po cvijeću, odličnom siru, crvenoj četvrti i marihuani koja dolazi u svim mogućim oblicima, Nizozemska je puno više od toga. Mi smo se u to uvjerili kad smo posjetili Hag, upravno središte Nizozemske te treći po veličini grad u državi. Posjetili smo jedinstvenu atrakciju smještenu tik izvan grada, u Scheveningenu, na jednoj od najljepših plaža: vodeni akvarij Sea Life

Sea Life vam pruža jedinstven pogled na nevjerojatan podvodni život u našim oceanima. Stanite oči u oči s morskim psima ili saznajte više o kornjačama i opasnim piranjama. Također, ovdje možete upoznati ljubazne vidre, ali i pingvine u svojim prirodnim staništima.

Osim u akvarijima, morske životinje možete doživjeti i kroz zanimljiv podvodni tunel koji će vas natjerati da pogledate u oči neke od najopasnijih vodenih životinja našeg planeta.

Gotovo 45 akvarija možete posjetiti svakodnevno, a osim posjeta akvariju, ovdje možete svašta i naučiti te sudjelovati u brojnim aktivnostima. Svima je zanimljivo hranjenje riba koje Sea Life organizira tijekom cijeloga dana, na njihovim stranicama provjerite raspored. Tura Behind the scenes u 45 minuta približava aktivnosti koje su potrebne ne bi li ova vodena atrakcija postojala.

Doha - 2 Zanimljivosti Kakva ideja! Arapi se sjetili kako uz malo boje spustiti temperature u gradu

Sea Life se nalazi svega 20-ak minuta izvan centra grada Haga, u Scheveningenu. Od glavnog haškog kolodvora možete doći tramvajem (1 ili 9 u smjeru Kurhausa) ili busom (21, 22, 23 u smjeru Kurhausa). Akvarij Sea Life otvoren je svakog dana od 10 sati, a ovisno o sezoni, zatvara svoja vrata u 18, 19 ili 20 sati – točno radno vrijeme provjerite ovdje.

Cijene ulaznica kreću se od 11,25 eura po osobi ako svoj posjet rezervirate putem web-stranice atrakcije, dok ćete ulaznicu na licu mjesta platiti čak 6 eura više, stoga pametno planirajte svoj odlazak i pri tome uštedite. 

Genijalni Šveđani: Od napuštenih tunela napravili skijalište otvoreno 365 dana u godini MidSweden365 MidSweden365 MidSweden365 +1 MidSweden365

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju