Nikad ne odlazite na put prije nego što se dobro informirate o tome kamo idete i kakvi vas izazovi tamo očekuju. U to su se uvjerila dva britanska i jedan njemački turist koji su umalo platili glavom zbog svoje nepromišljenosti tijekom odmora u Australiji.

Ross Saunders sa svojim prijateljima uputio se na ribolov u Queenslandu, gdje su uhvatili hobotnicu s neobičnim plavim krugovima. S ozbirom na to da nikad ranije nisu vidjeli takvo nešto, odlučili su se slikati s tom životinjom, a fotografije podijeliti na društvenim mrežama.

Kad su se vratili kući, počeli su pljuštati komentari sa svih strana kako su imali bliski kontakt s plavoprstenastom hobotnicom, koja se smatra jednom od najsmrtonosnijih morskih životinja na svijetu.

Njezin je ubod 10.000 puta moćniji od cijanida, a samo jedna hobotnica može ubiti 26 ljudi u svega nekoliko minuta. Najgore je od svega što njezin ubod nije bolan, pa pojedinac počne osjećati simptome kada je već prekasno.

Dubrovnik Zanimljivosti Zbunjeni turisti: Pet zabluda o Hrvatskoj koje su na rubu pameti

Plavoprstenasta hobotnica nije agresivna – napast će samo kad se osjeti ugroženom. Činjenica da su je dvojica muškaraca držala u rukama i ostala živa nevjerojatan je pothvat. Nakon što su se snimali sa smrtonosnom životinjom oko 30 sekundi, pustili su je natrag u vodu.

Tragedija je srećom izbjegnuta, a turisti su naučili svoju lekciju.

"Prvo smo se smijali kad smo otkrili što se dogodilo, no s vremenom nam je 'sjelo' i nestvarno je razmišljati unatrag i znati da su stvari mogle biti drukčije, znati da je put mogao biti koban… Srećom, nitko nije ozlijeđen pa se možemo smijati kako smo bili blizu smrti i kako smo bili glupi. Naučili smo lekciju: Ne zaje*avaj se s divljim životinjama u Australiji," napisao je Ross Saunders na Facebooku.

U Australiji žive neke od najsmrtonosnijih životinja na svijetu. Uz plavoprstenastu hobotnicu, ona je dom i za opasnu morsku osu, nevidljivu meduzu Irukandji ili pak sidnijskog dupljaša.

Najljepši belgijski grad ograničava posjet turistima! Brugge - 1 Brugge - 2 Brugge - 3 +1 Brugge - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju