Nijemac koji je gotovo dva mjeseca živio u tranzitnom dijelu međunarodne zračne luke u New Delhiju konačno se u utorak ukrcao na let za Europu.

U slučaju koji podsjeća na film "Terminal" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, 41-godišnji Nijemac bio je u tranzitu, no zaglavio je u New Delhiju kad je Indija obustavila letove zbog pandemije koronavirusa.

Muškarac je 17. ožujka otputovao iz Hanoija te je propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima obustavila letove u sklopu mjera restrikcija zbog koronavirusa, pojasnio je policijski službenik Yadav.

Nijemac, čija je priča u medijima objavljena u ponedjeljak, u utorak rano ujutro uspio je poletjeti za Amsterdam.

"Rezervirao je let KLM-a za Amsterdam. Nemamo pojma koje je njegovo krajnje odredište", rekao je glasnogovornik zračne luke Tushar Makkar.

Policijski službenici indijske zračne luke rekli su da im je muškarac kazao kako postoji mogućnost da u vlastitoj zemlji dobije kaznenu prijavu te da je zbog toga odbio otputovati. Indija mu nije izdala vizu pošto je rekao da ima kaznenu prijavu.

Muškarac je 50 dana proveo surfajući internetom, razgovarajući s prijateljima i obitelji mobitelom, lutao je terminalom te komunicirao sa sigurnosnim i pomoćnim osobljem zračne luke.

"Osigurali smo mu hranu, vodu, odjeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu", rekao je Yadav.

Film "Terminal", koji je 2004. režirao Steven Spielberg, temelji se na istinitoj priči o muškarcu rođenom u Iranu koji je godinama živio na terminalima zračne luke Charles De Gaulle blizu Pariza. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju