Mario Salcedo na kruzerima živi već dvadeset godina. Ovaj bivši direktor financija za jednu multinacionalnu kompaniju proveo je dvije dekade putujući svijetom zbog posla te živeći u hotelskim sobama više nego u svojem domu u Miamiju u američkoj saveznoj državi Floridi.

Kad je zbog ogromne količine stresa otišao u privremenu mirovinu 1997. godine, odlučio je nastaviti putovati, ali bez napuštanja vlastitog doma. Jedini način da to ostvari jest da počne živjeti na kruzerima.

Slika nije dostupna Putovanja Avantura zajamčena: Najluđe linije kruzera za koje vjerojatno nikada niste čuli

Izuzev 15 mjeseci tijekom pandemije koronavirusa, kada je putovanje kruzerima bilo nemoguće, Mario Salcedo na brodovima živi već posljednjih 20-ak godina, piše portal Jalopnik. Zato ga neki nazivaju kraljem kruzera.

No dok većina ljudi dolazi na kruzer radi odmora, on tu živi svoj život.

"Ne moram iznijeti smeće, ne moram čistiti, ne moram prati svoju odjeću. Eliminirao sam sve aktivnosti bez dodane vrijednosti, pa imam na raspolaganju sve vrijeme ovoga svijeta za stvari u kojima uživam", otkrio je Mario Salcedo New York Timesu.

Iako živi sam, smatra se najsretnijim čovjekom na svijetu. Prebacuje se s kruzera na kruzer (dosad je bio na više od 500 kruzera!) te se vrlo lako sprijateljuje s posadom, koja ga često naziva Super Mario. Uživa u brodskoj kuhinji, promatranju ljudi, plivanju i ronjenju.

Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 2 Zanimljivosti "Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se priča

Boravak na brodovima financira od svoje ušteđevine, ali i od novca koji zarađuje njegova tvrtka koja upravlja investicijskim portfeljima odabrane grupe klijenata.

Kako izgleda dan u životu Marija Salceda pogledajte u videu New York Timesa na YouTubeu u nastavku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju