Ove male kompanije odvest će vas na neka mjesta za koje niste ni znali da kruzeri mogu voditi. Zaboravite na trenutak Mediteran i slično, te doznajte koje su to kompanije koje nude sasvim nova i drugačija iskustva putovanja brodom.

Alaskan Dream Cruises

Ova kompanija u vlasništvu je lokalnih poduzetnika i posjetiteljima nudi autentičnost. Putnici imaju priliku izbliza promatrati ledenjake, prirodu i životinje. Posadu čine izvorni stanovnici Aljaske i odlični su vodiči avanturistima koji žele posjetiti najzabačenije gradove poput Tlingita i Haide. Tijekom putovanja možete voziti i kajake ili propješačiti kroz nevjerojatnu i jedinstvenu priliku Aljaske.

Albatros Expeditions

Za one koji žele posjetiti polarne destinacije poput Grenlanda i Svalbarda, ova agencija s 30 godina iskustva odličan je izbor. Gostima na brodu organizirane su vožnje kajakom, pješačke ture i planinarenje s iskusnim vodičima i biolozima. Također su u ponudi i brojna predavanja za one koji žele bolje razumjeti prirodu kojom se kreću.

Atlas Ocean Voyages

Nešto drugačije, maksimalno luksuzno putovanje s all - inclusive aranžmanima nudi tvrtka iz Fort Lauerdalea na Floridi. Osim raznih avanturističkih putovanja, ovdje možete isprobati prvi L'Occitaneov morski spa.

Coral Expeditions

Ukoliko želite upoznati Australiju na intiman i opušten način, razmislite o aranžmanu koji uključuje i posjet Velikom koraljnom grebenu i zabačenoj regiji Kimberley koja je donedavno bila „najbolje čuvana tajna Australije“. Sami su brodovi vrlo luksuzno opremljeni i nude gostima sve što je potrebno za maksimalni užitak.

Island Windjammers

Ova agencija uglavnom organizira jedriličarske ture po Karipskom moru. Zamislite samo kako ispijate tradicionalni rum dok lagano jedrite pokraj nekih od najljepših krajolika na svijetu. Na brodu je obično smješteno 20 - tak putnika tako da praktički imate dojam da uživate na privatnom brodu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju