Talijanski arhitektonski studio Carlo Ratti Associati, Office for Living Architecture i neprofitna organizacija GAL Terre del Po osmislila je zajednički projekt po imenu The Tree Path – Put drveća.

Riječ je o podignutoj platformi za bicikliste i pješake koja se oslanja na tisuću stabala, a koje bi sve zainteresirane vodila do renesansnog grada Sabbioneta u Lombardiji koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Office for Living Architecture je jedan od vodećih stručnjaka baubotanike ili u prijevodu s njemačkog botaničke konstrukcije. To je način gradnje u kojem se arhitektonske strukture stvaraju interakcijom tehničkih spojeva i živih biljnih vrsta.

Biciklistička staza Europska Amazona Putovanja Europska Amazona: Biciklistička staza od 1250 kilometara koja prolazi i kroz Hrvatsku

U sklopu projekta bit će zasađeno oko 1000 stabala, a njihov rast bit će ključna komponenta u procesu projektiranja. Tijekom nekoliko narednih godina drveće će rasti oko ograde od nehrđajućeg čelika oblikujući strukturu šetnice.

The Tree Path bi bio smješten u talijanskoj prirodi između dva paralelna reda stabala koji bi djelovali kao potporni stupovi. Ova staza imala bi i ugrađene senzore koji bi pratili okolišne uvjete u stvarnom vremenu i alarmirali o eventualnim promjenama.

The Tree Path uzdizao bi se okomito na tri razine, a dosezao bi maksimalnu visinu od šest metara te tako izbjegavao promet, rijeke i druge prirodne prepreke. Također, put drveća bi trebao povezivati najdužu talijansku biciklističku rutu VENTO koja se proteže uz rijeku Po u sjevernoj Italiji s čarobnim Sabbionetom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju