Potaknuta scenama koje od početka pandemije gledamo po domaćim prirodnim ljepotama, ekipa punkufera odlučila je pokrenuti projekt #neOKOLIŠaj, kojemu je cilj podići svijest o važnosti očuvanja okoliša, ali se i aktivno, zajedno s vama, uključiti u čišćenje i očuvanje prirode.

Malim, ali značajnim koracima svatko od nas može doprinijeti tome da naša Zemlja što dulje ostane zdrava i lijepa.

Dok punkufer neumorno traži priče za očuvanje prirode i bavi se ekološkim temama, ujedno i upozorava na probleme neodrživog turizma, ukazuje na hrpe smeća u prirodi, uništavanje planinarskih domova, kao i sve ono što može dovesti do toga da izgubimo najveća blaga Lijepe Naše.

U projekt #neOKOLIŠaj mogu se uključiti svi – zaštita i briga o prirodi, recikliranje i zero waste filozofija kojom se otpad smanjuje minimum ne koštaju ništa, a znače puno za jedini dom koji imamo. Ekološke akcije i inicijative čišćenja prirode ne donose samo zadovoljstvo jer radimo dobre stvari za sebe i planet, nego i nove prijatelje koje kroz njih upoznajemo, stvarajući zelenu mrežu.

Slika nije dostupna Zanimljivosti S.O.S za Zemlju: Što bi se dogodilo da svaki stanovnik posadi drvo?

Da bismo lakše prešli na „zelenu stranu“ potrebno je i ponešto znanja, a koliko znate o ekologiji, provjerite u zabavnom kvizu.

Quiz Maker - powered by Riddle

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju