Dokle ide ljudska zloća, pitaju se članovi HPD Ante Bedalov koje je užasnula devastacija planinarskog skloništa Orlovo gnijezdo i planinarske kuće Pod Koludrom u Kaštel Kambelovcu.

„Teško je opisati što osjećate kad zateknete takav rušilački pohod, toliki bijes prema objektu koji služi za opće dobro. Razbijeni su prozori, vrata, stol i banzi su bačeni niz liticu, stakla i smeća ima na sve strane...

Dva stara stabla sa strane skloništa nasilno su iscijepana, a služila su planinarima, ljubiteljima prirode i izletnicima za hladovinu“, objavili su članovi društva na svojem Facebooku. Dodali su kako su osim uništenog Orlova gnijezda zatekli i dosta oštećenja na planinarskoj kući Pod Koludrom.

Zapamtite, u prirodi ostavite samo tragove svojih koraka! Pokupite smeće, čuvajte prirodu i budite odgovorni prema njoj!

Betonskim blokovima udaralo se po vratima podruma gdje je katanac razbijen. Slomljeni su nasadi ružmarina ispred kuće, poklopac gustirne je bačen, vanjska stolica i kanta bačene su u gaj…“, piše HPD Ante Bedalov.

Tijekom travnja i svibnja planinari društva planiraju radne akcije tijekom kojih će obnoviti sklonište i planinarsku kuću. Tko poželi pomoći, može im se javiti i svojim primjerom pokazati koliko je važno graditi, a ne rušiti. Voljeti prirodu, a ne uništavati je. Ostaviti u nasljeđe budućim generacijama utočište kakvo zaslužuju. 

„Ova objava ujedno je i poziv svim ljudima i institucijama dobre volje da pomognu u renoviranju uništenih objekata. Izgradimo zajedno sretniju budućnost sviju nas! Zdravi i veseli bili!“, poziva HPD Ante Bedalov.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju