Na rubu litice u virtualnoj stvarnosti niknula je supervila koju je projektirao arhitekt Omar Hakim. Zdanje inspirirano najnovijim filmom o Jamesu Bondu i kultnom kućom Iron Mana stvoreno je u metaverzumu, zajedničkom internetskom 3D prostoru kojem se pristupa kombinacijom virtualne i proširene stvarnosti (VR Virtual reality i AR Augmented reality).

Predivan futuristički prostor avatarima nudi garažu za superautomobile, prikladno nazvanu The Cars Vault, koja prima do 12 automobila s dizalom koji jurilice diže na ceste metauniverzuma. Osim vožnje bijesnim autima, avatari će moći uživati u pogledu na golemi akvarij s morskim psima ili se osvježiti u bazenu koji se proteže iznad oceana.

Smještena na rubu litice, metakuća kružnog oblika ima prostrano prizemlje u kojem ne nedostaje sunčeve svjetlosti, a vani se nalazi zen vrt za meditaciju, inspiriran otrovnim vrtom Lyutsifera Safina u filmu Za smrt nema vremena. Futurističko imanje također krase osobni helidrom, veliki klavir i spavaća soba s predivnim pogledom. 

Hakimov projekt na Instagramu je prikupio na tisuće lajkova i stotine komentara.

Amazing Architecture objavio je kako je arhitekt koristio alate Rhinoceros 3D, Grasshopper, Lumion, Adobe Photoshop i Blender za stvaranje svojih zapanjujućih remek-djela.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju