„Siroholičari prije ili kasnije razviju želju za istraživanjem raznih sireva, od dimljenih francuskih, kremastog francuskog camemberta do slanog parmezana, i požele ih kušati na izvoru gdje nastaju“, piše kanadski magazin The Travel, koji je na svjetsku „kartu“ ponajboljih destinacija za ljubitelje sira uvrstio i Hrvatsku.

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka?

Kako pišu, Pag je poznat po finoj domaćoj kuhinji, a sir je njezin nezaobilazan dio. Odležali tvrdi sirevi koji se rade od ovčjeg mlijeka najbolje pašu uz lokalno vino i pršut.

Osim Paga, nezaobilazne destinacije uključuju Normandiju, švicarski kanton Bern, kao i britanski Somerset, gdje se jede izvrsni cheddar, najbolje u istoimenom selu.

Slična je situacija i u portugalskom Setubalu, gdje se uživa u ovčjem siru azeitao. Emilia-Romagna u Italiji je prijestolnica parmezana, a nađete li se u Americi, krenite prema Wisconsinu, koji broji 600 vrsta sireva. Asturija u Španjolskoj, meksička Oaxaca te Alkmaar na sjeverozapadu Nizozemske također bude znatiželju.

Kakav otok! Prelijepa Šri Lanka nudi besplatne vize za državljane Hrvatske Šri Lanka - 2 Šri Lanka - 1 Šri Lanka +0 Šri Lanka